Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Υπό κατάληψη τελεί από τη Δευτέρα το Γυμνάσιο Χάρακα του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Τον χώρο του σχολείου έχουν καταλάβει οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, διαμαρτυρόμενοι για την πρωτοφανή, όπως λένε, έλλειψη εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον Δήμο, έναν μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο Χάρακα υπηρετούν μονάχα τρεις εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα για μία ή το πολύ δύο ώρες και αποχωρούν ενώ ακόμα και μετά τις δεύτερες τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τοποθετήθηκαν στο σχολείο δύο εκπαιδευτικοί, οι οποίοι όμως δεν παρέμειναν.

Παράλληλα, ζητούν τη συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου του σχολείου, το οποίο έχει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ώστε να φιλοξενήσει μαθητές, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει τμήμα της οροφής, απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Όπως τονίζει ο Δήμος, οι γονείς δηλώνουν αγανακτισμένοι για την κατάσταση που επικρατεί και ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία της σχολικής χρονιάς και τη πρόοδο των μαθητών και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του σχολείου μέχρι την κάλυψη των λειτουργικών κενών των εκπαιδευτικών.

Επίσης σύμφωνα με την ενημέρωση, υπό κατάληψη βρίσκεται από την Τρίτη το πρωΐ και το Λύκειο Βιάννου, λόγω της έλλειψης καθηγητών που αντιμετωπίζουν.

Οι μαθητές δεν έχουν καθηγητές ακόμη και σε μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο και κάνουν μάθημα για 2 με 3 ώρες καθημερινά.