Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατηγορούνται οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον 20χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην Αργολίδα.
Οι δύο αστυνομικοί βρέθηκαν στα δικαστήρια Ναυπλίου προκειμένου να απολογηθούν, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός διακομίστηκε στο ΚΑΤ, από το Θριάσιο όπου εισήχθη αρχικά, συνοδεία αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, με την κατάστασή του να θεωρείται κρίσιμη.
Παράλληλα, κατά την αυτοψία στο σημείο του περιστατικού έχουν εντοπίσει από την αυτοψία 13 κάλυκες πυροβόλων όπλων, ενώ σύμφωνα με τον ακτινολόγο ο 20χρονος φέρεται να έχει δύο τραύματα στο κεφάλι από θραύσματα βολίδων.
Η βαλλιστική εξέταση θα δείξει αν οι βολές των αστυνομικών ήταν προειδοποιητικές ή σε ευθεία βολή.
Το χρονικό της καταδίωξης
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός οδηγός, φέρεται να αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών της ΟΠΚΕ για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του φέρεται να επιχείρησε να παρασύρει αστυνομικούς που βρίσκονταν εκτός των υπηρεσιακών οχημάτων τους, ενώ προσέκρουσε και σε περιπολικά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά την οποία κινήθηκε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο. Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε, όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε από περιπολικά. Ο οδηγός επιχείρησε να εμβολίσει τα υπηρεσιακά οχήματα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα πεζός επιχειρώντας να διαφύγει αναρριχώμενος σε μαντρότοιχο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, τραυματίζοντας τον άνδρα στο κεφάλι.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, 8 Ιουλίου 2026, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αργολίδας επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο σε οδηγό οχήματος σε περιοχή του Άργους.
Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει αστυνομικούς που βρίσκονταν εκτός υπηρεσιακών οχημάτων, καθώς και υπηρεσιακά οχήματα κατά τη διάρκεια της διαφυγής του. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία κινήθηκε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο.
Τελικώς, το όχημα εγκλωβίστηκε από περιπολικά, τα οποία εμβόλισε και στη συνέχεια ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα πεζός επιχειρώντας να διαφύγει αναρριχώμενος σε μαντρότοιχο. Δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του άνδρα. Στο σημείο κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., το οποίο τον μετέφερε σε νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου νοσηλεύεται.
Στη διαδρομή διαφυγής του, πλησίον του σημείου που έγινε το αρχικό σήμα στάσης από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βαριά σωματική βλάβη. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία για τη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου με τη συνδρομή της Δ.Α.Ο.Ε».
