Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανιών ενάντια στη νέα συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στη χώρα αλλά και την υπογραφή της τροποποίησης του Παραρτήματος της διμερούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας για τις στρατιωτικές βάσεις.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε Παπαδομανωλάκης Μανώλης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν πάρα πολλοί από τους φορείς που συμμετείχαν.

Μετά την συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα κατά της χρήσης των βάσεων από τις ΗΠΑ, αλλά και την επέκταση παραχώρησης και άλλων βάσεων ανά την επικράτεια.

Κρήτη: Διαδήλωσαν κατά των βάσεων και της νέας συμφωνίας

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις βάσεις: Drones στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, «ιπτάμενων κατασκόπων» στο Άκτιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ΕυρωΑτλαντικών στρατευμάτων.