Οδηγίες στους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, λόγω υπέρβασης των αιωρούμενων σωματιδίων PM10, απευθύνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, εξαιτίας της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.
Καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε αεροπορικά δρομολόγια στο αεροδρόμιο Χανίων και Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, ένα αεροσκάφος στο Ηράκλειο αντιμετώπισε πρόβλημα κατά την προσγείωση, χωρίς όμως να σημειωθεί κίνδυνος ενώ δύο πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Χανίων, καθυστέρησαν τουλάχιστον για δύο ώρες.
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκόνης σημειώθηκε κυρίως στον νομό Ηρακλείου και Λασιθίου ενώ το φαινόμενο βρέθηκε στο αποκορύφωμά του το μεσημέρι της Τετάρτης. Από το απόγευμα έχει αρχίσει να υποχωρεί, ωστόσο η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης εξέδωσε οδηγίες για την προστασία των πολιτών.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης συστήνεται:
- Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε έντονη σωματική άσκηση – δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.
- Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.
- Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό
