Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από τον Ανακριτή οι πέντε εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών και συνελήφθησαν για την παράνομη μεταφορά 26 μεταναστών από την Αφρική, νότια της Γαύδου. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς οι οποίοι συνελήφθησαν πάνω στο πλοίο, έναν έγκλειστο των φυλακών, καθώς κι έναν Ιρακινό συνεργάτη τους.

Οι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι βρέθηκαν πάνω στο σκάφος υποστήριξαν ότι είναι κι αυτοί μετανάστες ενώ δύο εξ αυτών δήλωσαν ότι ήταν ψαράδες και πλήρωσαν λιγότερα χρήματα, προκειμένου να βοηθήσουν στην μεταφορά.

Συγκεκριμένα, το κατώφλι του Ανακριτή πέρασαν οι τρεις αλλοδαποί, ένας Αιγύπτιος καπετάνιος του σκάφους και δύο Λίβυοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν ανάμεσα στους μετανάστες. Επίσης, μετά από την έρευνα της αστυνομίας, εντοπίστηκαν άλλοι δύο άνδρες, οι οποίοι εμπλέκονται κι αυτοί στο κύκλωμα. 

Πρόκειται για έναν 40χρονο, έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος και ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε καταδικαστεί σε 360 χρόνια για μεγάλη υπόθεση διακίνησης μεταναστών, καθώς κι ένας Ιρακινός ο οποίος διαμένει στο Ηράκλειο και θεωρείται συνεργάτης του 40χρονου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση παράνομης εισόδου, εξόδου ή μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Το διεθνές κύκλωμα στο οποίο φέρονται να ανήκουν οι συλληφθέντες, δρούσε στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και διακινούσε παράτυπους μετανάστες από την Αίγυπτο και τη Λιβύη, χρησιμοποιώντας την Κρήτη ως ενδιάμεσο σταθμό για την περαιτέρω προώθησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.