Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του Ηρακλείου Αγίου Μηνά. Το πρωΐ πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθησε η λιτανεία του ιερού λειψάνου του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Για τρίτη φορά ο εορτασμός συνδυάστηκε με επίδειξη από μαχητικό αεροσκάφος F-16 μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης.
Με σύμμαχο και τον καλό καιρό, οι Ηρακλειώτες παρακολούθησαν την αεροπορική επίδειξη της ομάδας «ΖΕΥΣ», με αεροσκάφος F-16 και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό Δημήτρη Βολακάκη.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε:
Η εορτή του Αγίου Μηνά, είναι συνδεδεμένη πάντα με την πορεία και την μακρά ιστορική παράδοση της πόλης μας. Από τότε που θεμελιώθηκε ο ναός του, το 1862, έως σήμερα, αποτελεί χώρο θρησκευτικής ανάτασης, σημείο αναφοράς κι ελπίδας για τον κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας.
Η πίστη, η ευλάβεια, η εγκαρτέρηση, η σεμνότητα, θεμελιακά ψυχικά στοιχεία και παντοτινές αξίες στην ζωή, με αφετηρία και την εορτή του πολιούχου Αγίου Μηνά, ας γίνουν δρόμοι για να πλησιάσουμε με αλληλεγγύη και πραγματικό ενδιαφέρον τον συνάνθρωπό μας, και ιδιαιτέρως εκείνον που βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική ανάγκη.
Ο Άγιος Μηνάς καθιερώθηκε πολιούχος του Ηρακλείου την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Η διαφορετική θρησκεία Κρητικών και Τούρκων υπήρξε κύρια αιτία βιαιοπραγιών από τους μουσουλμάνους εναντίων των χριστιανών.
