Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο του Δήμου Γόρτυνας, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με την λεία του αγνώστου ληστή να φτάνει τα 1500€.
Ο άγνωστος δράστης εισέβαλε στον βενζινάδικο και με γρήγορες κινήσεις άρπαξε 1.500 ευρώ και εξαφανίστηκε.
Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου βενζινάδικου είχε πέσει ξανά θύμα διάρρηξης στο παρελθόν, όταν στις 12 Αυγούστου του 2014 τον ξανά λήστεψαν.
Στο σημείο έφτασαν Αστυνομικοί από το ΑΤ Αστερουσίων, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση ενώ η Αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει τον δράστη.
Με αφορμή την ληστεία στο πρατήριο καυσίμων, ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου ζήτησε την αποτελεσματική φύλαξη και περιφρούρηση των πρατηρίων από την αστυνομία, καθώς όπως αναφέρουν, τα βράδια είναι ακόμη πιο επικίνδυνα.
Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρονται τα εξής:
Με αφορμή το περιστατικό ένοπλης ληστείας του πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή του Σοκαρά, που σημειώθηκε χθες το βράδυ, ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα των πελατών και εργαζομένων στα πρατήρια καυσίμων, όπως και για την περιουσία των επιχειρηματιών πρατηριούχων.
Στη σημερινή πραγματικότητα η ευρεία χρήση των πληρωμών μέσω τραπεζικών καρτών, αποτρέπει την είσπραξη και συσσώρευση ρευστού στα πρατήρια καυσίμων. Επίσης, σχεδόν όλα τα καταστήματα λειτουργούν με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, γεγονός που διευκολύνει τις αστυνομικές αρχές, στον εντοπισμό των ληστών.
Ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου ζητά και περιμένει από τις Αστυνομικές Αρχές την άμεση λήψη μέτρων για την αποτελεσματική φύλαξη και περιφρούρηση της ασφάλειας και της περιουσίας στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες.
