Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η νέα συμφωνία με την εταιρία η οποία θα δημιουργήσει το εμπορικό πάρκο στη περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Η συμφωνία προβλέπει την πληρωμή του ενοικίου των 3.000 ευρώ το μήνα αντί για 40.000 ευρώ που προέβλεπε η αρχική συμφωνία θα έχει ισχύ για ένα χρόνο έως 10 Απριλίου 2018.

Η μειωμένη εκμίσθωση του χώρου έρχεται για τον λόγο ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή εδώ και χρόνια, 

Πάντως, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, δεν αναφέρθηκε τίποτα για την μετεγκατάσταση των Ρομά από τον καταυλισμό, γεγονός το οποίο δείχνει ότι το θέμα παραμένει στάσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία η οποία ανέλαβε το έργο, είχε καταθέσει βελτιωμένη πρόταση προκειμένου να βοηθήσει στην λύση του προβλήματος.

Η εταιρία είχε καταθέσει πρόταση η οποία περιελάμβανε:

  • να υπάρξει μια τριετής παράταση πριν να προχωρήσει στην αναγκαστική καταγγελία της σύμβασης, η οποία έχει υπογραφεί ανάμεσα στην ίδια και τον Δήμο Ηρακλείου, ώστε στο διάστημα αυτό να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Ρομά. 
  • για τα τρία αυτά χρόνια να καταβάλει εν είδει ενοικίου το ποσό των 3.000 €, αντί των 40.000 € τα οποία θα κατέβαλε, αν η επένδυση προχωρούσε με βάση τον προβλεπόμενο σχεδιασμό. 
  • η επενδύτρια εταιρία, παρέχει στον δήμο Ηρακλείου την δυνατότητα να βοηθήσει στην μετεγκατάσταση, δίνοντας 800.000 € για την αγορά 170 λυόμενων οικίσκων, με δυνατότητα στέγασης 850 ατόμων.
  • δεσμεύεται στον χώρο, ο οποίος θα βρεθεί για τον καταυλισμό, να δημιουργήσει ένα βρεφονηπιακό σταθμό, τον οποίο θα χρηματοδοτεί η ίδια με 20.000 € για 10 χρόνια.
  • να παρέχει 5.000 € για 10 χρόνια, για ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
  • να παρέχει υποτροφίες στα παιδιά των Ρομά όταν πηγαίνουν για να σπουδάσουν.