Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε σε πηγάδι το πρωί της Πέμπτης στα Μάλια, από συνεργείο, το οποίο πραγματοποιούσε εργασίες, δίπλα στο νεκροταφείο Μαλίων. Μαζί, βρέθηκαν μία φωτογραφική μηχανή και υπολείμματα ρούχων. Υπόνοιες για συσχέτιση των ευρημάτων με την υπόθεση εξαφάνισης του Βρετανού τουρίστα Στήβεν Κουκ, το 2005.
Την Παρασκευή θα γίνει και νέα αυτοψία στο σημείο, το οποίο προς το παρόν παραμένει αποκλεισμένο και σφραγισμένο από την αστυνομία.
Οι έρευνες των αρχών εστιάζονται κυρίως στα υπολείμματα ρούχων που βρέθηκαν δίπλα στο σκελετό αλλά και στη φωτογραφική μηχανή μίας χρήσης που επίσης βρέθηκε στο σημείο.
Οι εργασίες στο πηγάδι ξεκίνησαν σήμερα όταν ο ιδιοκτήτης θέλησε να μεγαλώσει το βάθος του ώστε να το αξιοποιήσει μετά από σχετική άδεια που πήρε από τις αρχές.
Η περιοχή εντοπισμού της σορού δημιουργεί συνειρμούς ως προς την εξαφάνιση του 20χρονου Βρετανού τουρίστα Στίβεν Κουκ, πριν από 12 χρόνια. Ο Στίβεν Κουκ είχε εξαφανιστεί το 2005 στην ίδια περιοχή. Τα ίχνη του είχαν χαθεί την 1η Οκτωβρίου. Από τις τότε έρευνες είχε προκύψει πως τελευταίος που είδε τον Βρετανό ήταν ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ της περιοχής των Μαλίων όπου διασκέδαζε με την παρέα του. Σύμφωνα με κάποιες άλλες μαρτυρίες αργότερα εθεάθη να αναζητά πληροφορίες για το πως θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του. Κατά σύμπτωση, μόλις πριν από δύο μέρες ο αδελφός του Στίβεν Κούκ είχε δώσει συνέντευξη στο Star δηλώνοντας πως η οικογένειά του έχει ακόμα ελπίδες πως ο άνθρωπός τους είναι ζωντανός.
