Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η παράσταση που έγινε sold out στην Επίδαυρο και στην Αθήνα, η ματιά του Νίκου Καραθάνου για την οποία μιλούσαμε όλοι το καλοκαίρι του 2016, η παραγωγή με την οποία η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση επιχείρησε την πρώτη της κάθοδο στο αργολικό θέατρο, ετοιμάζεται για τη Νέα Υόρκη.

Στις 2 Μαΐου οι «Ορνιθες» του Αριστοφάνη κάνουν πρεμιέρα στο περίφημο St. Ann’s Warehouse του Μπρούκλιν και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 13/5 (το έργο θα παιχτεί στα ελληνικά με αγγλικούς υπέρτιτλους).

Μετά από περίφημους θιάσους όπως το The Wooster Group, το Εθνικό Θέατρο Σκοτίας και το Young Vic, σειρά στο υπέροχο θέατρο (που έχει την καλλιτεχνική σφραγίδα της Σούζαν Φέλντμαν) παίρνει μια ελληνική παραγωγή. Ηδη στο σάιτ του θεάτρου (http://stannswarehouse.org/show/the-birds) η πελώρια λευκή μπάλα της παράστασης έχει ανάψει προετοιμάζοντας τους Νεοϋορκέζους για την άφιξη των Πουλιών.

Ο Νίκος Καραθάνος, με έναν σπουδαίο θίασο, έφτιαξε μια παράσταση-γιορτή των αισθήσεων. Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο φίλων, του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, που εγκαταλείπουν την πόλη τους, την Αθήνα, και αναζητούν μια νέα πολιτεία «μαλακιά και παχουλή σαν πουπουλένιο στρώμα ή σαν την κοιλίτσα του μωρού».

Τη βρίσκουν στη χώρα των πουλιών, που την ονομάζουν «Νεφελοκοκκυγία». Τα πουλιά δέχονται τους δύο ξένους κι όλοι μαζί ρίχνονται με ενθουσιασμό στην ανοικοδόμηση ενός τείχους στους αιθέρες, που θ’αποκόπτει την επικοινωνία μεταξύ θεών και ανθρώπων.

Φαντασία και πραγματικότητα, θεοί και ζώα μπλέκονται μοναδικά σε έναν κόσμο που έχει τη σοβαρότητα του παιχνιδιού, τη ρευστότητα του ονείρου και τη γλυκιά μελαγχολία της ζωής. Ψηλά στα σύννεφα, άνθρωποι, θεοί, πουλιά και τέρατα ζουν μαζί. Αυτή τη φορά, μαζί και στο Μπρούκλιν!