Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

​Έως τα τέλη Μαρτίου του 2018, αντί για τις αρχές του νέου έτους, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Σε αυτό το χρονοδιάγραμμα έχουν συμφωνήσει το υπουργείο Οικονομικών και οι επικεφαλής των Θεσμών, ώστε να ολοκληρωθεί η προετοιμασία της προσαρμογής των νέων αντικειμενικών τιμών σε επίπεδα που θα προσεγγίζουν τις εμπορικές τιμές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το γεγονός αυτό δεν μεταβάλει την ήδη ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα υπολογισθεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης των ακινήτων.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η εκκαθάριση του νέου ΕΝΦΙΑ να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η καταβολή του σε 6 μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος του έτους, αντί για πέντε δόσεις όπως ισχύει φέτος.