Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τη μεγάλη νίκη που αναζητούσε εδώ και πολύ καιρό πέτυχε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας, ως τυπικά γηπεδούχος, του Παναθηναϊκού με σκορ 71-70, έπειτα από έναν δραματικό αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.  Χάρη στη νίκη της αυτή, η Ένωση ισοφάρισε σε 1-1 το σερί των αγώνων για τα ημιτελικά της Α1 μπάσκετ (η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις 3 νίκες).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απέναντι σε μία μάλλον αγχωμένη ΑΕΚ, κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας πως η νίκη θα ήταν μία εύκολη υπόθεση για αυτόν. 

Τα πράγματα άλλαξαν στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους και να φτάνουν τελικά σε μία σημαντική νίκη-ανατροπή. 

Πρώτος σκόρερ της Ένωσης ο Μιλόσεβιτς με 14 πόντους, ενώ από 12 σημείωσαν οι Σάκοτα, Μαυροειδής. Ο Σίνγκλετον ήταν κορυφαίος των πρασίνων με 19 πόντους.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την ερχόμενη Πέμπτη (18/5, 19:00).

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 37-44, 56-57, 71-70.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

AEK: Ούκιτς 8, Λαρεντζάκης 5, Νιούλι 6, Μαυροειδής 12, Μαυροκεφαλίδης 4, ΜακΓκραθ 2, Ελόνου 4, Μιλόσεβιτς 14, Ντίξον 4, Σάκοτα 12.

Παναθηναϊκός: Φελντέιν 8, Χαραλαμπόπουλος 2, Μπουρούσης 6, Σίνγκλετον 19, Καλάθης 4, Ρίβερς 5, Τζέιμς 2, Παππάς 11, Γκιστ 11, Γκάμπριελ 2.