Για ακόμη μια φορά η ΑΕΚ πέρασε… κάτω από τον πήχη των απαιτήσεων και της ανάγκης της για βαθμολογικές ανάσες και για δεύτερη φορά μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πάει σε άλλο ντέρμπι, αυτό με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, με το «μαχαίρι στον λαιμό». Για νίκη επιβίωσης και σε καμιά περίπτωση εξασφάλισης στη μάχη που δίνει πλέον για να είναι στα play offs.
Ωστόσο, το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη αφήνει σημάδια. Πρώτα απ’ όλα αφορούν τον Χιμένεθ. Θα γίνει προσπάθεια να προστατευτεί ο Ισπανός από τη στιγμή που αυτός προορίζεται να πάει την ΑΕΚ ώς το τέλος της σεζόν, αλλά οι επιλογές που έκανε προχθές μπορεί στο μυαλό του Μελισσανίδη να έχουν αποτελέσει και την «ταφόπλακα» των ελπίδων του να είναι στον πάγκο της Ενωσης και την επόμενη σεζόν.
Ο Χιμένεθ έκανε κάποιες περίεργες επιλογές και στα προηγούμενα ματς, αλλά η συνολική εικόνα της ομάδας και κυρίως οι νίκες στο ΟΑΚΑ βοηθούσαν να φύγει μακριά από αυτές η κουβέντα. Στη Νέα Σμύρνη όμως μάλλον… τρέλανε κόσμο.
Πρώτον με την επιμονή, παρόντος του Βράνιες, να παίζει δεξί μπακ ο Κολοβέτσιος, αλλά δεύτερο και κυριότερο με τις επιλογές του στον πάγκο.
Ο Σεβιγιάνος τεχνικός είχε πέντε επιθετικούς, έναν αριστερό μπακ και έναν τερματοφύλακα. Δεν έμεινε εκτός κανείς από τους Αλμέιδα, Πέκχαρτ, Μπακασέτα, Βάργκας και Αραβίδη και αντίθετα, από την εξέδρα είδε το ματς ο μοναδικός κεντρικός χαφ που υπήρχε στη 19μελή αποστολή που βγήκε την Κυριακή, ο νεαρός Γαλανόπουλος.
Οσο και να προσπαθήσεις, δύσκολα βρίσκεις εξήγηση. Και με τους Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον να έχουν φτάσει στα όρια της κατάρρευσης στο δεύτερο ημίχρονο, η έλλειψη του Γαλανόπουλου σαν εναλλακτική λύση έγινε ακόμη πιο χτυπητή. Για να μην πάμε στην αλλαγή του Αραούχο, που άφησε άναυδο πολύ κόσμο.
Σαν να μη φτάνουν αυτά και η αφόρητη βαθμολογική πίεση ενόψει ΠΑΟΚ, υπάρχουν και νέες προσθήκες στα ήδη πολλά προβλήματα τραυματισμών.
Το αιμάτωμα του Βράνιες στο δεξί πόδι, που τον κράτησε εκτός από τη χθεσινή προπόνηση, δεν είναι απλή υπόθεση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Ο Αλμέιδα για ακόμη μια φορά τέθηκε νοκ άουτ, αυτή τη φορά με θλάση, και μιλάμε πλέον για τη μεταγραφή-παρωδία της χρονιάς.
Ο Πατίτο Ροντρίγκες, που τραυματίστηκε με τον Ολυμπιακό και σε δέκα μέρες ήταν να επιστρέψει, έχασε και τον Πανιώνιο και πάει να χάσει και τον ΠΑΟΚ. Για τον Γκάλο υπάρχουν ορισμένες ελπίδες επιστροφής, αλλά θα πρέπει να μπορέσει να κάνει δυο-τρεις προπονήσεις τουλάχιστον για να υπολογίζεται σοβαρά.
Γενικώς το τελευταίο δίμηνο για την ΑΕΚ κυλάει κάπως έτσι: ελπίδες και ενθουσιασμός μετά τα ματς στο ΟΑΚΑ, απελπισία και προβληματισμός μετά από κάθε εκτός έδρας ματς…
