Απάντηση στην επιστολή τεσσάρων πρώην προέδρων δικαστικών ενώσεων έδωσε χθες η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου υπερασπιζόμενη το δικαίωμα των συναδέλφων της να μετέχουν στη νέα δικαστική ένωση, συστήνοντας «ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση».
Με μακροσκελή δήλωσή της η Βασιλική Θάνου, ιδρυτικό μέλος της νεοσυσταθείσας ένωσης, κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις» προκειμένου να αποτραπούν οι δικαστικοί να εγγραφούν στην ΕΑΑΔΕ και επιτίθεται στους συνταξιούχους Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο και Βασίλειο Μαρκή που στράφηκαν εναντίον της Ενωσης.
Για τον Κ. Λυμπερόπουλο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι «ο ίδιος ήταν εκ των ιδρυτικών μελών της ιδρυθείσας το 1984 Ενωσης (Σύνδεσμος) Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστικών Λειτουργών, ακόμη και κατά το χρονικό διάστημα που υπήρξε Πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, χωρίς ουδέποτε να τεθεί ζήτημα από οιονδήποτε».
Οσον αφορά τον Β. Μαρκή, αναφέρει ότι «υπήρξε πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων, η οποία, κατά την ίδρυσή της (1985), κατηγορήθηκε από ορισμένους για διασπαστική κίνηση και κατά της οποίας είχαν ασκηθεί ένδικα μέσα, τα οποία βεβαίως απορρίφθηκαν από το Δικαστήριο».
Η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας καταλήγει ότι «όλα τα ως άνω πρόσωπα θα έπρεπε να είχαν αποφύγει να απευθύνουν επιστολές προς τους εν ενεργεία συναδέλφους τους, με «υποδείξεις και παραινέσεις» σχετικά με «τη διαρραγείσα δήθεν ενότητα του δικαστικού συνδικαλιστικού κινήματος» και τους καλεί να «επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς την προσωπικότητα και τη νοημοσύνη των εν ενεργεία Ανωτάτων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων, οι οποίοι […] μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν επιθυμούν να εγγραφούν και στη νομίμως αναγνωρισθείσα νέα Ενωση».
