Και τυπικά από χθες ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι παίκτης της Γαλατασαράι, καθώς η πώλησή του ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ, που τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα. Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ θα βάλει στα ταμεία της 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ εξασφάλισε και ποσοστό μεταπώλησης 20%.
Ο 26χρονος εξτρέμ, που θα αρχίσει σήμερα προπονήσεις με την τουρκική ομάδα, θα φορά τη φανέλα της Γαλατασαράι για τα επόμενα 4,5 χρόνια και θα αμείβεται με 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σε δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε «ευκαιρία ζωής που δεν μπορούσε να αρνηθεί» τη μετακίνησή του στη Γαλατά και ομολόγησε ότι μπορεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να τον μισούν γι’ αυτό.
Τόνισε, εξάλλου, ότι ποτέ δεν είχε δεχτεί από το καλοκαίρι συγκεκριμένη πρόταση για να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, τοποθέτηση που έφερε την αντίδραση της ΠΑΕ.
Η θέση του επίσημου ΠΑΟΚ είναι ότι ο Ροντρίγκες είχε αρνηθεί το καλοκαίρι να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Δικέφαλο, ενώ δεν θέλησε καν να συζητήσει την προοπτική αναπροσαρμογής του συμβολαίου του που ήθελε να του κάνει ο Σαββίδης στην τελική συζήτηση που είχε μαζί του, παρακαλώντας μάλιστα τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να δεχτεί την προσφορά του τουρκικού συλλόγου.
Παρ’ όλα αυτά, οι δύο πλευρές κράτησαν τις καλές σχέσεις μεταξύ τους. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ανέβασε ο παίκτης στον λογαριασμό του στο Instagram, έχοντας δίπλα του τον ομογενή επιχειρηματία, ο οποίος του είπε ότι η πόρτα του ΠΑΟΚ θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον.
Το κεφάλαιο Ροντρίγκες έκλεισε και ο Ιβάν Σαββίδης νιώθει πλέον πιο έντονη την πίεση του κόσμου για μεταγραφές που θα ενισχύσουν την ομάδα.
Συντελεί σ’ αυτό και η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ανάγκασε τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ να συγκαλέσει σύσκεψη και να ζητήσει από τον Μίχελ να «τρέξει» άμεσα το θέμα των μεταγραφών.
Ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ταξίδεψε χθες στην Κύπρο και οι πληροφορίες που υπάρχουν συνδέουν το ταξίδι του με τον Πιέρρο Σωτηρίου του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος παρακολουθείται εδώ και καιρό από τους σκάουτερ του Δικεφάλου.
Για το θέμα έβγαλε ανακοίνωση αργά χθες ο ΑΠΟΕΛ αναφέροντας «Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, αλλά δεν πουλάμε».
Προφανώς, η κίνηση του ΠΑΟΚ για τον Σωτηρίου προκύπτει και από τη στασιμότητα στο θέμα του Ανσαριφάρντ.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την προσφορά προς τον Ιρανό του Πανιωνίου, έταξε και στον ατζέντη του ποσοστό μεταπώλησης, όμως δεν έχει πάρει απάντηση ακόμη.
Στα γραφεία της Τούμπας εκτιμούν ότι ο 26χρονος επιθετικός περιμένει κάτι, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, γι’ αυτό ψάχνουν κι άλλες εναλλακτικές αφού δεν θέλουν να εγκλωβιστούν.
Φυσικά, στις μεταγραφικές αναζητήσεις εντάσσεται και η εύρεση του αντι-Ροντρίγκες, για την οποία ο Βλάνταν Ιβιτς ομολόγησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τα Γιάννινα ότι ο ΠΑΟΚ πιάστηκε εντελώς απροετοίμαστος.
Μία περίπτωση που απασχολεί είναι του Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος ανήκει στη Φενέρμπαχτσε όμως δεν έχει χρόνο συμμετοχής και ψάχνει μια άλλη ομάδα για να πάρει ρόλο βασικού.
Ο ΠΑΟΚ τού έχει κάνει κρούση για 1,2 εκατ. ευρώ, όμως υπάρχει και η προοπτική να πάει σε ομάδα της Αραβίας που του δίνει 2 εκατ. ευρώ ετησίως.
Χθες, εξάλλου, κυκλοφόρησε και το όνομα του Αντονί Μουνιέ, του 29χρονου Γάλλου της Μπολόνια, που όμως δεν είναι εύκολη περίπτωση.
