Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο ατέρμονος πόλεμος στη Συρία , η πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και η συνέντευξη του Προκόπη Παυλόπουλου στη γαλλική Le Figro αποτελούν ορισμένες από τις σημαντικότερες σημερινές ειδήσεις του διεθνούς τύπου.

Στη Βρετανία ο Guardian έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Η κρίση με τις κλίνες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξορίζει τα παιδιά στη Σκοτία για την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας.» Όπως τονίζει στο κυρίως άρθρο της η εφημερίδα, «το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολυσύνθετο καθώς παιδιά με νοητική υστέρηση κινδυνεύουν να παρουσιάσουν επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους,  ενώ ελλοχεύει πάντοτε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να χωριστούν από τις οικογένειές τους».

Στη Γαλλία η Le Figaro φιλοξενεί συνέντευξη του πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνει ότι « δεν ανησυχεί για το μέλλον της Ελλάδας αλλά για την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη, καθώς όπως υποστηρίζει δεν ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ενώ για την μεταναστευτική κρίση αναφέρει ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι εταίροι ανέπτυξαν ένα φοβικό συναίσθημα που δεν συνάδει με τις αρχές της Γηραιάς Ηπείρου».

Από την πλευρά της η La Croix έχει τίτλο: «Συρία, ο πόλεμος δίχως τέλος» επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά την δραματική κατάσταση την οποία βιώνει ο άμαχος πληθυσμός, ενώ η Liberation  έχει τον ειρωνικό τίτλο: «Σύγκρουση συμφερόντων, ο Τραμπ  πρόεδρος –γενικός διευθυντής». Στο κυρίως άρθρο  επισημαίνει «ότι η τεράστια οικοδομική και κατασκευαστική αυτοκρατορία του μελλοντικού αφεντικού των ΗΠΑ μπορεί να ρίξει βαριά της σκιά της πάνω στην αμερικανική διπλωματία».

Ανασκόπηση ξένου Τύπου 12.12.2016

Η βερολινέζικη Tagesspiegel γράφει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δείχνει αισιόδοξος και πιστεύει ότι το 2017 θα φέρει επιτέλους της ποθητή αλλαγή στο πεδίο της οικονομικής ανάπτυξης ποντάροντας και στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ που θα επέτρεπε στη χώρα του την επιστροφή στις αγορές.» Από την πλευρά της η εφημερίδα Kolner Sadt Anzeiger βλέπει «άρωμα εκλογών λόγω των παροχών που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός σε χαμηλοσυνταξιούχους από το πλεόνασμα».

Τέλος, η Die Welt  αφιερώνει εκτενές άρθρο για την Πάφο το ελληνικό νησί που θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 μαζί με την δανέζικη πόλη Ορχούς.

«Ο μόνος ήχος ήταν οι σπαρακτικές κραυγές» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Μιγιέτ για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη η οποία στοίχισε τη ζωή σε 44 άτομα, ενώ η Τσουμχουριέτ έχει τίτλο «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.»    

Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Η εκτίμηση της CIA  για τη Ρωσία βασίστηκε πάνω σε διογκωμένες αποδείξεις» και στο σχετικό ρεπορτάζ γράφει ότι «ο Τράμπ απέρριψε την ανάλυση του κατασκοπευτικού οργανισμού, ο οποίος ήταν μεταξύ των σημαντικότερων των τελευταίων ετών».

Ανασκόπηση ξένου Τύπου 12.12.2016