Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Ελένη Ράντου επιστρέφει φέτος στο θέατρό της, το «Διάνα», μ’ ένα καινούργιο έργο. Το ψυχολογικό θρίλερ «Για μια ανάσα…» της Ζίνι Χάρις ανεβαίνει για πρώτη φορά στην αθηναϊκή σκηνή, αρχές Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Εργο-γροθιά στο στομάχι η σύγχρονη αλληγορία της Χάρις, που ανέβηκε το 2015 στο Royal Court του Λονδίνου μ’ ένα θέμα που άγγιξε με πρωτότυπο τρόπο το ανυπεράσπιστο του σύγχρονου ανθρώπου μπροστά στο χρήμα και τη συναλλαγή.

Μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης, η οδύσσεια δύο γυναικών, που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ ταξιδεύοντας σε μια Ευρώπη που καταρρέει…

Αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη, τι θα πρέπει να κερδίσουν και τι να χάσουν;

Ο κεντρικός ρόλος, η Αννα, είναι ένας σύγχρονος Φάουστ ή ένας σύγχρονος Οδυσσέας που παλεύει με θεούς και δαίμονες σε ένα υπαρξιακό ταξίδι επιβίωσης.

Ενα ταξίδι στους φόβους του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου, στις ψευδαισθήσεις του, τις αξίες, τους εφιάλτες και τα όνειρά του, μια βαθιά κριτική στα σύγχρονα αδιέξοδα και συγχρόνως, ένα γοητευτικό παραμύθι με αφόρητες αλήθειες και δύσκολα ερωτήματα όπως:
 Θα πουλούσατε την ψυχή σας για 45 ευρώ; Υπάρχει έρωτας χωρίς συναλλαγή; Πώς προσαρμόζεσαι όταν οι καιροί αλλάζουν; Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για μια ανάσα;

«Διαλέξαμε αυτό το έργο γιατί είναι ένα ταξίδι», σημειώνει η Ελένη Ράντου.

«Ενα ταξίδι σε όλους τους φόβους μας, αλλά κι ένα ταξίδι πέρα από την απομόνωση και την εσωστρέφεια που μας επιβάλλουν οι καιροί. Νιώσαμε ότι ακουμπάμε σε σκέψεις που κάνουν αυτή τη στιγμή και άλλες φωνές κι ενώνονται με τις δικές μας».

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η γενική δοκιμή της παράστασης στις 20.00 με γενική είσοδο 10 ευρώ.

Κρατήσεις εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, τηλ.: 2103626596). «Για μια ανάσα…» της Ζίνι Χάρις.

Απόδοση κειμένου: Ελένη Ράντου. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής.

Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος 
Μουσική: Ναλίσσα Γκρην.

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη: 20.00, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.30