Δ.Τ.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι μερικώς απασχολούμενοι έφτασαν επισήμως τους 524.533 και ο μέσος μισθός τους στα 412,05 ευρώ από 426,61 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι με πλήρη απασχόληση αυξήθηκαν κατά 5,08% (σε 1.315.387 άτομα) και ο μέσος μισθός τους μειώθηκε στα 1.204,70 ευρώ από 1.244,05 ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του ‘15.

Συνεπώς οι επίσημα δηλωμένοι στο ΙΚΑ εργατοϋπάλληλοι στη χώρα μας είναι συνολικά αυτή την εποχή 1.839.910 με οποιαδήποτε νόμιμη (τυπική) μορφή, ελαστικής ή πλήρους, εργασίας. Και ο μέσος μικτός μισθός σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 978,73 ευρώ τον μήνα, αλλά η κατανομή του είναι ακόμα πιο άδικη ανάμεσα σε υψηλόμισθα στελέχη με προϋπηρεσία και «ανειδίκευτους» ελαστικά εργαζόμενους, νεότερους

Αν οι θεσμοί επιμείνουν στην αποστέρηση των μισθών από τα ισχύοντα τυπικά ώς τώρα οικογενειακά επιδόματα και τις τρεις τριετίες, όπως έχει υπογράψει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τότε από 1/1/2017 θα πέσει κι άλλο η αξία της «νόμιμης» και της «μαύρης» εργασίας.