Ευθείες βολές κατά του ΔΟΛ και της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Τετάρτης. Η εφημερίδα δημοσίευσε δημοσκόπηση η οποία, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει γίνει στα τέλη Μάη. Από την κριτική δεν γλιτώνει και ΓΣΕΕ για λογαριασμό της οποίας έγινε η έρευνα.
Το γραφείο Τύπου του κόμματος, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική και για τον τρόπο που παρουσιάστηκε το δημοσίευμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές και για τη ΓΣΕΕ, η οποία πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα και αντί να τη δημοσιεύσει την διοχέτευσε στην εφημερίδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσίευσε η εφημερίδα “Τα Νέα” στη χθεσινή της έκδοση προκαλεί εύλογα ερωτηματικά Άραγε, η εν λόγω δημοσκόπηση περιελάμβανε μόνο τρεις ερωτήσεις, όσες αυτές που δημοσιεύει η εφημερίδα; Και, αν προφανώς όχι, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί και σε ποιον κώδικα δεοντολογίας υπακούει η άκρως επιλεκτική δημοσιοποίηση ελάχιστων μόνο από τα ευρήματα;
Και μάλιστα, τη στιγμή που οι πολίτες είδαν στο πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 15ης Ιουνίου ένα δημοσκοπικό εύρημα «μπαγιάτικο», αφού η έρευνα, σύμφωνα με την ταυτότητά της, διεξήχθη το διάστημα 30 Μαΐου-3 Ιουνίου, όταν δηλαδή δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση του προγράμματος.
Επιπλέον, εφόσον η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα, για ποιο λόγο δεν την ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, αλλά επέλεξε να τη διοχετεύσει στα «Νέα» και με ποια κριτήρια; Έχει διοχετευθεί η συγκεκριμένη έρευνα και σε άλλα μέσα; Για ποιο λόγο η ΓΣΕΕ δεν προχωρά στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έρευνας;
Η διεξαγωγή αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν μπορεί να γίνεται με τα χρήματα των εργαζομένων. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι έκθετη, όπως και το δημοσιογραφικό συγκρότημα που επέλεξε την ετεροχρονισμένη και επιλεκτική δημοσιοποίηση ευρημάτων. Τα πάντα στο βωμό της εξυπηρέτησης των «φίλων» και «συμμάχων».
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ
Το θέμα ανέδειξε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Αυγή»
