Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τη Νέα Δημοκρατία για τη σχέση τους με εμπλεκόμενους σε κυκλώματα εκβιασμού ζητάει με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει πως «έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Εθνος” τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., κ. Κουμουτσάκο».

«Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η Ν.Δ. πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά», προσθέτει.

«Δεν σταματιέται ο πύραυλος»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται στοιχεία της δικογραφίας από την πολύκροτη υπόθεση εκβιαστών – «δημοσιογράφων», ο Τάκης Μουσσάς (σ.σ. κατηγορείται ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση εκβιασμών εις βάρος της ΕΥΔΑΠ) διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και διεκδικούσε ρόλο… επικοινωνιολόγου του.

Στις συχνότατες τηλεφωνικές συνομιλίες των δύο ανδρών -αναφέρει το «Έθνος»- ο δημοσιογράφος πλέκει συνεχώς το εγκώμιο του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. «για τις εύστοχες δηλώσεις του», το «πάρα πολύ ωραίο άρθρο του», αλλά και γιατί, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Τ. Μουσσάς, «είμαι φίλος σου και σ’ αγαπάω».

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του δημοσιεύματος που αναφέρει: «Ο Τ. Μουσσάς αποκαλεί τον βουλευτή της Ν.Δ. “θεό”, κι όταν ο Γ. Κουμουτσάκος δυσπιστεί, εκείνος τον βρίζει… παρεΐστικα και του λέει να τον εμπιστεύεται γιατί είναι φίλος του. “Δεν παίζεσαι ρε μαλ… Εσύ, από την ώρα που πάτησες στα πόδια σου εκτινάσσεσαι… Προσπάθησαν να σε σταματήσουν. Δεν σταματιέται, αγόρι μου, ο πύραυλος. Ο πύραυλος Κουμουτσάκος – Κουμουτσάκος έχει εξαπολυθεί”».

«Η Ν.Δ. είναι έκθετη»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. απάντησε στο δημοσίευμα λέγοντας ότι «από το 2004 επικοινωνούσα καθημερινά με δεκάδες δημοσιογράφους σε χιλιάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους. Ένας από αυτούς τους δεκάδες δημοσιογράφους ήταν ο κ. Μουσσάς και κάποια από τα χιλιάδες τηλεφωνήματα ήταν και μαζί του. Πέραν τούτου ουδέν».

Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για τη δυσώδη αυτή υπόθεση».

Κουμουτσάκος: «Λασπομαχία και διχασμός»

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας αργότερα στην κυβερνητική εκπρόσωπο, έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «στην εποχή της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ εκλεγμένου βουλευτή – Εκπροσώπου Τύπου πολιτικού Κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο!»

Μιλά για γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδή απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων, που «αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού εν όψει της Τρίτης».

Επίσης, κατηγορεί τη κυβερνητική εκπρόσωπο και την κυβέρνηση ότι είναι «ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι» και «αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις».

«Ο πανικός της κατάρρευσης τους μεταλλάσσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντίπαλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.

»Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν», καταλήγει.