Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Λίγες ημέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 16/2, αναρτήθηκε άρθρο του Θ. Πασχάλη σε ένα site που έκανε λόγο για 1,2 δισ. ευρώ που είναι παρκαρισμένα (καταθέσεις και ακίνητα) ενώ έχουν δεσμευτεί λόγω σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων διαφθοράς που διέπραξαν οι κάτοχοί τους.

Μάλιστα ενώ ο νόμος 4312/2014 (Χαρ. Αθανασίου) προέβλεπε τη δυνατότητα να εισρεύσουν τα ποσά αυτά στα δημόσια ταμεία και μόνο σε περίπτωση αθώωσης να επιστρέφονται στους κατόχους άτοκα, εκκρεμεί μια κοινή υπουργική απόφαση για να μπορέσει να γίνει πράξη αυτή η ευεργετική «ένεση» στα πενιχρά δημόσια έσοδα.

Χθες το θέμα επανήλθε από δημοσιογράφους του ΔΟΛ, οι οποίοι λοιδορούσαν την κυβερνητική απραξία στο θέμα τη στιγμή που περικόπτονται συντάξεις. «Δεν μπορούν ούτε μια ΚΥΑ να βγάλουν», σημείωναν οι διαμαρτυρόμενοι σχολιαστές.

Τελικά η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Η ΚΥΑ ετοιμάστηκε και επρόκειτο να κατατεθεί, όταν διαπιστώθηκε ότι ο νόμος Αθανασίου παρουσίαζε κάποιες δυσκολίες στην εφαρμογή του.

Για τον λόγο αυτό συντάχτηκε πλήρης νομοθετική ρύθμιση, η οποία είναι έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή.

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση αυτή, δεδομένου ότι αφορά θέμα που άπτεται των οικονομικών μέτρων, δεν μπορεί να εισαχθεί για ψήφιση πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους θεσμούς.

Ενώ λοιπόν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, απαιτείται η συμφωνία με τους θεσμούς, είτε πρόκειται για ΚΥΑ είτε για νέο νόμο.