Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο περιείχε το εμπορικό πλοίο «TRADER» σημαίας Tongo, που παραμένει δεσμευμένο στο λιμάνι της Σούδας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος στα δύο ύποπτα εμπορευματοκιβώτια του πλοίου βρέθηκαν 6.400 κοντόκανες καραμπίνες αλλά και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συναφών υλικών.
Υπενθυμίζεται πως στο πλοίο είχε γίνει έφοδος από άνδρες του Λιμενικού την 1η Μαρτίου, ενώ έπλεε βορειοδυτικά της Κισσάμου, μετά από πληροφορίες της ΕΥΠ για την μεταφορά παράνομου φορτίου.
Στο πλοίο έγινε επίσης ενδελεχής έλεγχος για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου καθώς και έλεγχος υφάλων, ενώ πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος στο περιεχόμενο των λοιπών τεσσάρων εμπορευματοκιβωτίων με τη συνδρομή πυροτεχνουργού της ΕΛ.ΑΣ., με αρνητικά αποτελέσματα.
Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Σούδας ενώ το 11μελές πλήρωμα βρίσκεται υπό κράτηση. Το φορτηγό πλοίο με την ονομασία «TRADER» και σημαία Τόγκο, είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία με προορισμό τον Λίβανο. Τα εμπορευματοκιβώτια έχουν δεσμευτεί με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.
