Αυτός ο Παναθηναϊκός ήταν αδύνατον να χάσει από αυτή τη Μάλαγα. Οι «πράσινοι» αξιοποίησαν το momentum και πέρασαν άνετα από την Ανδαλουσία. Επικράτησαν άνετα με 76-58, πανηγύρισαν την 6η νίκη τους -5η συνεχόμενη- στο ΤΟΡ-16 και σε συνδυασμό με την ήττα της Εφες (Ερτέλ 17) στην Πόλη από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ντιλέινι 19) με 76-61 είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα πλέι οφ και παράλληλα στο κυνήγι της εκπληκτικής «Λόκο» του Γιώργου Μπαρτζώκα, που ανέβηκε στις επτά.
Πριν όμως μονομαχήσουν οι δυο τους στο ΟΑΚΑ, θα πρέπει ο μεν Παναθηναϊκός να δοκιμαστεί στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερ. Αστέρα, που του είχε κάνει τη ζημιά στον πρώτο γύρο, η δε Λοκομοτίβ να φιλοξενήσει τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς, με προοπτική να χτυπήσει ακόμη και την πρωτιά.
Ο Παναθηναϊκός, με την αυτοπεποίθηση των τελευταίων νικών, επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του, παρότι δεν χρησιμοποιήθηκε προληπτικά ο Φελντέιν και ο 22χρονος νεοαποκτηθείς σέντερ Χάντερ έμεινε εκτός 12άδας, αφού ο Τζόρτζεβιτς κρίνει ότι ακόμη δεν είναι έτοιμος.
Για μια ακόμη φορά ο Ουίλιαμς (16 π.) έκλεψε την παράσταση με την ενέργεια και την αποτελεσματικότητά του, ενώ ο Καλάθης πρόσθεσε άλλο ένα νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 10 ασίστ, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του.
«Είναι αλήθεια ότι αυτές τις προσθήκες τις είχαμε ανάγκη» παραδέχτηκε ο Σάσα Πάβλοβιτς, που έχασε τη θέση του στο ελληνικό ρόστερ από τον Ουίλιαμς και δεν θα παίξει την Κυριακή (ΟΑΚΑ, 17.30, NS2) στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον πρωτοπόρο της Α2 Φάρο Κερατσινίου.
