Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Χαμένη στα… τηλεομοιότυπα η Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Τρίτης (22/12) τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών. Χρειάστηκαν δύο ημέρες για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Στις 11,3 μονάδες η διαφορά Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη, σε σύνολο 404.078 εγκύρων ψηφοφόρων, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκέντρωσε ποσοστό 39,8% και 160.823 ψήφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 28,5% και 115.162 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 20,3% και 82.028 ψήφους, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε 11,4% και 46.065 σταυρούς.

Δεν έχουν δοθεί επισήμως τα άκυρα και τα λευκά της ψηφοφορίας. 

Στις 10 Ιανουαρίου 2016 θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος που θα αναδείξει και το νέο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Ο Τάκης Μπαλτάκος προαναγγέλλει διάσπαση της Ν.Δ.

Την ίδια ώρα, ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και στέλεχος της Ν.Δ.Τάκης Μπαλτάκος, άνοιξε την παρτίδα των δραματικών εξελίξεων που δρομολογούνται στην «κεντροδεξιά». Συγκεκριμένα δήλωσε αποκλειστικά στην καινούργια εφημερίδα του Γ. Τράγκα («Ανεξαρτησία») ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των εκλογών στη Ν.Δ.

«Επειδή επιτέλους καταγράφηκε η δυναμική της Δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ σε ένα ποσοστό 30%, το οποίο αποτελεί δάπεδο και όχι οροφή», είπε. Και συνεπώς «Ένα τέτοιο ποσοστό δεν μπορεί να αγνοηθεί…».

Διαφορετικά απειλεί ευθέως με διάσπαση: «Εάν δε αγνοηθεί, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός υγιούς και αμιγούς Δεξιού κόμματος, υπό την κατάλληλη ηγεσία».

Να θυμίσουμε ότι λίγο πριν τις προχθεσινές κάλπες για την ηγεσία της Ν.Δ ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε τον Απόστολο Τζιτζικώστα και είχε καλέσει ανοιχτά τους ψηφοφόρους της ΝΔ να τον ψηφίσουν, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «η παράταξη θα εισέλθει σε αδιέξοδο».