Άλλη μία κίνηση από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ που προκάλεσε σάλο. Συγκεκριμένα κάποια άτομα στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ανήρτησαν πανό εναντίον των Σύρων προσφύγων που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και αναζητούν άσυλο σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.
Στο πανό αναγραφόταν συγκεκριμένα «refugees go home» (δηλαδή «πρόσφυγες πηγαίνετε σπίτι σας»).
Ο σύλλογος τοποθετείται μέσω της σελίδας της ομάδας στο Facebook ξεκαθαρίζοντας: «Η ανάρτηση πανό στη κερκίδα του ΑΠΟΕΛ από μεμονωμένα άτομα, σε σχέση με τους πρόσφυγες, ουδεμία σχέση έχει με τις αξίες και τα ιδανικά της πλειοψηφίας του κόσμου μας».
Ή πλειοψηφία των οπαδών ζητά από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να απομακρύνει αυτά τα άτομα και να διερωτάται γιατί να μην ληφθούν μέτρα ώστε να εξαφανιστούν από την κερκίδα της ομάδας τα φαινόμενα ρατσισμού.
