Την θέση ότι η «Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου επέδειξε ενότητα και ομοψυχία με κυρίαρχο κριτήριο να αποφευχθεί η χρεοκοπία» εξέφρασε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη φωτογραφίζοντας κυρίως τον Νίκο Νικολόπουλο.
Όταν ρωτήθηκε για τη στάση των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛΛ. σε επεικείμενες ψηφοφορίες στη Βουλή, τόνισε ότι το κόμμα της ψήφισε «τη συμφωνία και όσα περιελάμβανε, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος» αναφέροντας ότι «οι βουλευτές ψηφίζουν -υποχρεούνται να ψηφίζουν- κατά συνείδηση, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα».
Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Νίκος Νικολόπουλος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απουσιάσει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, αν έρθουν σε ένα άρθρο στη Βουλή.
Μιλώντας στο «Βήμα FM» υπογράμμισε ότι στην εισήγηση του θα λέει: «ένα άρθρο εσείς και μέσα όλα, κακά και καλά; Τοποθέτηση στη Βουλή για ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα και ενδεχομένως ηχηρή απουσία, αφού δεν μπορώ να εκφραστώ».
«Πρέπει να βρούμε τρόπους, όπως η εξουσία βρίσκει τρόπους να σε παγιδεύσει και σου λέει “ή όλα ή τίποτα”, τα παίρνεις όλα πακέτο» συμπλήρωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του κ. Νικολόπουλου έγιναν πριν τις διευκρινήσεις της Όλγας Γεροβασίλη ότι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που οφείλει η κυβέρνηση να έχει ψηφίσει έως τις 15 Οκτωβρίου, δεν σημαίνει ένα άρθρο κατ’ ανάγκην.
Για Mega – Σκάι και φορολογία
«Η κυβέρνηση πρέπει το ταχύτερο δυνατό να εκμεταλλευτεί τα θετικά σημεία της συμφωνίας και να βρει ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα σε αντικατάσταση αστοχιών προκειμένου να ανακουφιστούν εκείνοι που πλήττονται βαρύτατα», σχολίασε επίσης η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τις πολιτικές εξελίξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Σκάι.
Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε: «Οι προσδοκίες του λαού είναι υψηλές, αλλά η αντοχή του έχει όρια. Έχει απαυδήσει από το παλαιό πολιτικό κατεστημένο και ό,τι του μοιάζει σε ζητήματα συμπεριφοράς. Ο λαός έχει κουραστεί να τον απειλούν ότι θα χάσει το σπίτι του ή την περιουσία του και θέλει να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματά του. Θέλει φορολόγηση στη βάση του ρεαλισμού και της ανταπόδοσης. Δεν θέλει να φορολογείται χωρίς να υπάρχει ανταπόδοση».
