Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ακόμη ένα ναυάγιο έγινε σήμερα το πρωί στις 07.00 ανοιχτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, ενώ δεν έχει τελειωμό η οδύσσεια των προσφύγων.

Είκοσι έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλές γυναίκες και παιδιά.

Σε εξέλιξη είναι από νωρίς επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στην περιοχή.

Είκοσι από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν από πλωτά του λιμενικού και έχουν μεταφερθεί στην ξηρά. 

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της frontex και ύστερα δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο που ανετράπη και ότι σε αυτήν βρίσκονταν ακόμα 26 άτομα.

Την ίδια ώρα, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων προσφύγων μετά το χθεσινό ναυάγιο στην περιοχή Πεταλίδι πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

Ένα πεντάχρονο κοριτσάκι βρέθηκε πνιγμένο και δώδεκα διασώθηκαν έγινε γνωστό ότι στο πλοιάριο επέβαιναν 10 με 12 άτομα ακόμα. 

Έντεκα από τους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ένας που παρουσίασε συμπτώματα υποθερμίας, περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”.

Μάλιστα, δύο ακόμη πρόσφυγες είχαν βγει κολυμπώντας μόνοι τους στην ακτή.