Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα του Τύπου του Σαββατοκύριακου που την εμπλέκουν στην υπόθεση της ανάληψης των 200.000 ευρώ δίνει η τέως υπουργός και βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη. Σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε χθες, η Νάντια Βαλαβάνη σημειώνει:

«Αναγκάζομαι να μιλήσω δημόσια για πράγματα που δεν θα ‘πρεπε να μιλάει κανείς ποτέ: Για τα οικονομικά ενός τρίτου προσώπου, όπως είναι η μητέρα μου. Με αναγκάζει η αθλιότητα των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, που έγιναν τσουνάμι το Σαββατοκύριακο. Με αποκορύφωμα, αλλά όχι μόνο, το πεντασέλιδο (!) αφιέρωμα του “Πρώτου Θέματος” σ’ εμένα και στην πατρική μου οικογένεια».

Και προσθέτει: «Θεωρώ δυστύχημα ότι βρίσκομαι αναγκασμένη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που γνωρίζουν όλοι όσοι ξέρουν τη μητέρα μου, συμπεριλαμβανομένων και διευθυντών αρκετών τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Ηράκλειο: Η μητέρα μου διαχειρίζεται ανέκαθεν μόνη της τα οικονομικά της, δεν είχα και δεν έχω οποιαδήποτε ανάμιξη σ’ αυτά, δεν συμμετέχω και δεν συμμετείχα στις τραπεζικές της κινήσεις, δεν είχα καμία απολύτως επικοινωνία με οποιοδήποτε τραπεζικό σε σχέση με αυτές. Δεν είμαστε, η αδερφή μου κι εγώ, συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς της».

Σε ό,τι αφορά την ανάληψη του επίμαχου ποσού, η πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει ότι η μητέρα της εισέπραξε προθεσμιακή κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ την Πέμπτη 18/6/2015. «Τότε δηλαδή που συνθέταμε στην κυβέρνηση την πρόταση των 46 σελίδων, ώστε να κατατεθεί στο τραπέζι τέσσερις μέρες αργότερα, τη Δευτέρα, για να χαρακτηριστεί από τους δανειστές ως “καλή βάση για συζήτηση”, μακριά απ’ οποιεσδήποτε σκέψεις για capital controls».

Η Νάντια Βαλαβάνη καταγγέλλει την ιστοσελίδα iefimerida, για τη φωτογραφία που έχει αναρτηθεί εκεί με τη λεζάντα «Η Ν.Β. με τη μητέρα της τότε που δεν της… μιλούσε» και ζητεί «την άμεση παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ώστε να σταματήσει η εκστρατεία σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου. Να χυθεί άπλετο φως, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να τερματιστεί η συκοφαντία και ο κανιβαλισμός».