Αισιόδοξος ότι το «ναι» θα κερδίσει τη μάχη του δημοψηφίσματος την Κυριακή εμφανίστηκε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τις καταγγελίες του Χάρη Θεοχάρη ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κατ’ εντολήν της κυβέρνησης, προετοιμάζει σχέδιο β για μετάβαση της χώρας σε εθνικό νόμισα.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας χθες το βράδυ στο Mega, ζήτησε έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, επισήμανε ότι η εκτίμησή του είναι πως θα είναι θετικό υπέρ της Ευρώπης και τόνισε πως στη συνέχεια θα πρέπει να δοθεί η λύση από την παρούσα Βουλή με σχηματισμό άλλης κυβέρνησης. Σε περίπτωση που ο Αλ. Τσίπρας αρνηθεί να συμπράξει σ’ αυτό, τότε «το εκλογικό του τίμημα θα είναι απόλυτο». Ο κ. Θεοδωράκης άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη στηρίξει σε μια τέτοια περίπτωση τον σημερινό πρωθυπουργό, δηλώνοντας προδομένος: «Λυπάμαι για τη συμπεριφορά του. Του είχα προσφέρει στήριξη με 17 βουλευτές, μου απάντησε “ωραία, θα το δούμε”, επειδή ένιωθε ανασφάλεια με τις συνιστώσες του, και μετά βγήκε στη Βουλή και μίλησε για κάποιους που θα με στηρίξουν ό,τι και να φέρω».
Σχολιάζοντας τη χθεσινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι επέλεξε να μην παραστεί, καθώς «έπρεπε να δοθεί χώρος στα κινήματα».
