Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε μαζική και δυναμική κινητοποίηση, που αποτελεί «την αφετηρία ενός νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε οι πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των απολύσεων και της διάλυσης των υπηρεσιών να αποτελέσουν παρελθόν», καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου.

Η Ομοσπονδία προκηρύσσει για την ημέρα αυτή παναττική στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 2 – αίθουσα 4), όπου παραπέμπονται για τρίτη φορά ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορούμενα για τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 2011, όπως υπενθυμίζει σχετική ανακοίνωση.

«Λίγες ημέρες μετά την καταδίκη από τον ελληνικό λαό των εκπροσώπων των μνημονιακών πολιτικών και της τρόικας, που η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρωτοστάτησε με την καθημερινή και αγωνιστική της δράση, η τρομοκράτηση και η ποινική δίωξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται», περιγράφει η Ομοσπονδία, συμπληρώνοντας: «Η μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μόνη απάντηση σε όσους επιχειρούν την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό τους, αλλά και η μόνη προϋπόθεση για την απαλλαγή μας από τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουμε υποστεί τα τελευταία 5 χρόνια».