Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σύγχυση προκάλεσε η δήλωση της Ρ. Μακρή σε περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι της Κοζάνης. Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «αν χρειαστεί, η Ελλάδα θα κόψει μόνη της ευρώ»! Πώς σχολίασε τη δήλωση η Νέα Δημοκρατία. Η αντίδραση της Κουμουνδούρου.

«Αν χρειαστεί, η Ελλάδα θα κόψει μόνη της ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, Ραχήλ Μακρή προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στο κοινό.

Εμφανιζόμενη σε τοπικό κανάλι ανέφερε συγκεκριμένα ότι σε περίπτωση που διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και «θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ»!

Να σημειώσουμε πως το το βίντεο που παρουσιάζει την δήλωση της κ. Μακρή έχει διάρκεια μόνο 54 δευτερόλεπτα.

ΝΔ: «Γιατί δεν ‘κόβουν’ 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αμέσως εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ.

Γιατί δεν “κόβουν” 300 δις για να μηδενίσουν και το χρέος;».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει δυνατότητα «κοπής» ευρώ.  

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι η Ραχήλ Μακρή μιλούσε γενικόλογα για τις συνήθεις και καθιερωμένες πηγές χρηματοδότησης, πέραν του εξωτερικού δανεισμού, και ξεκαθάριζαν ότι ούτως ή άλλως η Κουμουνδούρου δεν ισχυρίζεται πως υπάρχει δυνατότητα «κοπής» ευρώ.