Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εξώδικη πρόσκληση απέστειλε ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, απαιτώντας να του παραδώσουν τα κλειδιά του σχολείου και να αδειάσουν έναν χώρο 50 τ.μ. εντός του σχολείου που χρησιμοποιείται από τον σύλλογο ως αποθηκευτικός χώρος για τα αντικείμενα των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, κατηγορώντας τα μέλη του για αντιδεοντολογικές και παράνομες ενέργειες. Από την πλευρά του, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων απαντάει με επιστολή στην οποία αντικρούει όλα όσα υποστηρίζει ο διευθυντής και εξηγεί ότι δεν είναι αρεστό λόγω όσων πρεσβεύει.

Στην εξώδικη πρόσκλησή του ο διευθυντής του σχολείου, Κωνσταντίνος Κουτσανδρέας, κατηγορεί τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ότι συγκάλεσε γενική συνέλευση χωρίς να έχει λάβει άδεια από τη διεύθυνση και ότι η θεατρική ομάδα και η ομάδα παραδοσιακών χορών πραγματοποίησαν εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια διακοπών και αργιών. Ο Κ. Κουτσανδρέας υποστηρίζει ότι το Δ.Σ. του συλλόγου έχει παρακωλύσει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και διαλέξεις με την απαίτηση πραγματοποίησης του προγράμματος χορού και ότι το σχολείο επιβαρύνθηκε με επιπλέον δαπάνες προκειμένου να αποκαταστήσει ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών. Στο εξώδικο καταγγέλλεται μέχρι και ξυλοδαρμός μεταξύ μέλους του Δ.Σ. του σχολείου και ενός γονέα.

Στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων, η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στον διευθυντή του σχολείου όσο και στην Ενωση Γονέων του Δήμου Ιλίου και την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, γίνεται λόγος για ανύπαρκτα και ανυπόστατα περιστατικά, ενώ καταγγέλλεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο κλειδιά του σχολείου βρίσκονται στην κατοχή ακόμη και ενός εξωσχολικού χορευτικού συλλόγου. Σε ό,τι αφορά την παρακώλυση εκδηλώσεων οι γονείς απαντούν: «Μας εγκαλείτε επειδή αρνηθήκαμε και δεν συνδράμαμε στην καταγραφή, διανομή κ.λπ. των γνωστών προγραμμάτων σίτισης (δηλαδή ελεημοσύνης) μέσω ΜΚΟ του γνωστού και μη εξαιρετέου Ιδρύματος Νιάρχος […] αλλά αξιώσαμε να γίνει πρόγραμμα σίτισης όλων των παιδιών με δαπάνη και ευθύνη του δήμου». Ο σύλλογος υποστηρίζει ότι ουδέποτε συνέβη περιστατικό ξυλοδαρμού και συκοφάντησης του διευθυντή.

Ο διευθυντής του σχολείου επιμένει ότι έχει στοιχεία στα χέρια του και ότι οι ισχυρισμοί του δεν καταρρίπτονται και χαρακτήρισε την επιστολή του συλλόγου «πολιτικό μανιφέστο», σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του. «Επειδή ο σύλλογός μας τάσσεται υπέρ του δημόσιου και δωρεάν σχολείου και παλεύει για ίσα δικαιώματα για όλους τους μαθητές, δεν είναι αρεστός από τη διεύθυνση και πρέπει να φύγει», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Διονύσης Δελαπόρτας, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, και τονίζει ότι η πλειονότητα των γονέων γνωρίζει πως όσα αναφέρονται στο εξώδικο δεν έχουν συμβεί ποτέ.