Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά την επεξεργασία της σχετικής δικογραφίας που αφορά καταγγελίες για σχέσεις του στελέχους της Ν.Δ. με τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστ. Πάλλη.
Η σχετική απόφαση υπερψηφίστηκε από τους πέντε εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης έναντι των τεσσάρων ψήφων των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Οπως έγινε γνωστό, η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια, που θα εκδώσει και την οριστική απόφαση, προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως η δικογραφία που απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Δεκέμβριο του 2013 στη Βουλή, ζητώντας την άρση της ασυλίας του Γ. Μιχελάκη, περιλαμβάνει καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο βουλευτής της Ν.Δ. φέρεται να άσκησε «κατά παραγγελία» κοινοβουλευτικό έλεγχο, να κατέθεσε δηλαδή ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του συγκεκριμένου επιχειρηματία, χρηματιζόμενος από τον ίδιο.
Παράλληλα, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ασχολήθηκε χθες και με την άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της Χρ. Αυγής. Τα «φώτα» της δημοσιότητας τράβηξε και πάλι ο Ηλ. Κασιδιάρης, καθώς εμφανίστηκε ενώπιον των μελών της που τον συνάντησαν στη γραμματεία των Φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να δεχθούν τις εξηγήσεις του για την υπόθεση Μπαλτάκου, με αμφίεση παραλίας, ώστε να είναι προκλητικά εμφανή τα τατουάζ με τη σβάστικα στα μπράτσα του. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Ηλ. Κασιδιάρης αρνήθηκε άλλη μια φορά τις κατηγορίες, υποστήριξε πως δεν ήταν εκείνος που κατέγραψε τις συνομιλίες με τον μέχρι πρότινος «πανίσχυρο άνδρα» του Μαξίμου.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ομόφωνα –εξαιρουμένου του εκπροσώπου της Χ.Α., Δ. Κουκούτση- να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας του, όπως άλλωστε και των Κ. Μπαρμπαρούση και Ηλ. Παναγιώταρου για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή – στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και τρίτος της Χρυσής Αυγής, ο Ευστ. Μπούκουρας, ο οποίος ζήτησε αναβολή από την Επιτροπή προκειμένου να προσκομίσει υπόμνημα. H σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια προγραμματίζεται επίσης για τις 26 Νοεμβρίου. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως θεωρείται πιθανή η παρουσία του Ηλ. Κασιδιάρη, εφόσον του δοθεί η σχετική άδεια από τον αρμόδιο εισαγγελέα των Φυλακών Κορυδαλλού.
