Ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο» Μιχάλης Χουρδάκης απάντησε, με ανάρτηση στο facebook στο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο της αστυνομίας στην Αττική Οδό – παρά τη διακοπή της κυκλοφορίας για την αυτοκινητοπομπή του Εμίρη.
Σύμφωνα με τον βουλευτή: «Δήλωσα την ιδιότητά μου και ζήτησα -για απολύτως συγκεκριμένο λόγο, καθώς είχα πτήση στις 13:10- να μου επιτραπεί η διέλευση. Η απάντηση ήταν αρνητική. Την αποδέχθηκα χωρίς καμία περαιτέρω αντίδραση». Ο Μιχάλης Χουρδάκης χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα «προφανώς κατασκευασμένα» και εξηγεί τι συνέβη.
«Κατά την αναμονή, δεκάδες οχήματα συσσωρεύτηκαν πίσω μου, δημιουργώντας προφανή συνθήκη επικινδυνότητας. Κατέγραψα την εικόνα, ακριβώς για αυτόν τον λόγο», σημείωσε ο ίδιος.
«Στις 11:59 ολοκληρώθηκε η διέλευση της πομπής. Παρά ταύτα, η κυκλοφορία παρέμενε αδικαιολόγητα διακοπείσα. Προσεγγίζοντας εκ νέου την πλέον προωθημένη εκ των δύο αστυνομικό, ήταν σαφές, καθώς ακουγόταν από τον ασύρματο, πώς είχαν δοθεί εντολές για άμεση αποκατάσταση («ελευθερώστε»), τις οποίες δεν εφάρμοζε. Μετά από σχετική επισήμανση μου ότι το έχω ακούσει και εγώ, επετράπη τελικά η διέλευση. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα. Οποιαδήποτε αναφορά σε «απόπειρα διάσπασης μπλόκου» ή άλλες φαντασιακές κατασκευές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι συνειδητή διαστρέβλωση», καταλήγει ο ανεξάρτητος βουλευτής.
