Ανάμεσα σε εμπρηστικές δηλώσεις για επέμβαση στο Ιράν, αλλά και προκλητική συγκάλυψη του δολοφόνου πράκτορα της ICE, ο Αμερικανός πρόεδρος… βρίσκει χρόνο να επαναφέρει τις απειλές του κατά της Κούβας, καλώντας την Αβάνα να συνθηκολογήσει «πριν είναι πολύ αργά».
Πιστός στο αφήγημά του ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζει την Κούβα ως δύναμη που επηρέαζε και έλεγε τη Βενεζουέλα εδώ και δεκαετίες, δηλώνει πως δεν θα υπάρξουν άλλα χρήματα ή πετρέλαιο για την χώρα της Καραϊβικής και ζητά συμφωνία.
Το μήνυμα Τραμπ στα social media: Η Κούβα έζησε για πολλά χρόνια μέσα από μεγάλες ποσότητες πετρελαίου και χρημάτων από τη Βενεζουέλα. Σε αντάλλαγμα η Κούβα παρείχε «υπηρεσίες ασφαλείας» για τους δύο τελευταίους δικτάτορες της Βενεζουέλας, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΙΑ. Οι περισσότεροι από αυτούς τους Κουβανούς είναι νεκροί από την αμερικανική επίθεση της περασμένης εβδομάδας και η Βενεζουέλα δεν χρειάζεται πια προστασία από τραμπούκους και εκβιαστές που τους είχαν όμηρους για τόσα χρόνια. Η Βενεζουέλα έχει τώρα τις ΗΠΑ, τον πιο ισχυρό στρατό στον κόσμο με διαφορά, να τους προστατεύει και θα τους προστατεύσουμε. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΤΕΛΟΣ. Του συστήνω να κάνουν μια συμφωνία ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.»
