Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το δεξαμενόπλοιο Olina στην Καραϊβική κοντά στο Τρινιντάντ, κατάσχεσαν νωρίτερα την Παρασκευή οι ΗΠΑ, σε ακόμα μία αμερικανική επιχείρηση να ελέγξουν τις εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας. 

Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με θριαμβευτικό ύφος, ανάρτησε στο (δικό του) κοινωνικό δίκτυο Truth Social πως οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βενεζουέλας προχώρησαν στην κατάληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς την έγκρισή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ κάνει πλέον εξωτερική πολιτική με βάση τα αποθέματα πετρελαίου και στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζει να προχωρά σε αδιανόητες ενέργειες, όπως η γκανγκστερική στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα, όπου άρπαξε τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο και τη σύζυγό του. Για τον λόγο αυτό, έχει και συνάντηση με μεγάλους πετρελαϊκούς ομίλους στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να τους πείσει να επενδύσουν «τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια» στην εκμετάλλευση του «μαύρου χρυσού» σε αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σε συντονισμό με τις προσωρινές αρχές της Βενεζουέλας, συνέλαβαν ένα δεξαμενόπλοιο που είχε αναχωρήσει από τη Βενεζουέλα χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Αυτό το δεξαμενόπλοιο τώρα επιστρέφει στη Βενεζουέλα και το πετρέλαιο θα πωληθεί μέσω της ΜΕΓΑΛΗΣ Ενεργειακής Συμφωνίας, την οποία έχουμε δημιουργήσει για τέτοιες πωλήσεις», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο δίκτυό του Truth Social.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ κατάσχεσαν το δεξαμενόπλοιο Olina στην Καραϊβική, το πέμπτο πλοίο που έγινε στόχος τις τελευταίες εβδομάδες.