Αυτή τη φορά η συνάντηση των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου με στελέχη της UEFA δεν ήταν για αρνητικό λόγο, μα το αντίθετο: πώς οι ομάδες της χώρας μας θα μπορέσουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη θέση τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αποκομίζοντας αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη. Μπορεί από τη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» να απουσίαζαν οι Μάριος Ηλιόπουλος και Γιάννης Αλαφούζος (παρόντες έστω και με σύνδεση εξ αποστάσεως, οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης), αυτό, όμως, δεν ακύρωσε τον ουσιαστικό χαρακτήρα της. Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης (συνοδευόμενος από τους Μάριο Γεωργίου, Tobias Hedtstück, Stéphane Anselmo και Ανδρέα Δημάτο), και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης (συνοδευόμενος από την εκτελεστική διευθύντρια, Δώμνα Τσιώνη), προσπάθησαν να αναδείξουν τη σημασία της καλής συνεργασίας των ελληνικών συλλόγων σε θέματα ευρωπαϊκών διοργανώσεων και έβαλαν και συγκεκριμένο στόχο: οι ομάδες μας να πάνε καλά την επόμενη διετία που είναι κλειδί για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη: «Να συνεργαστούμε για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Του χρόνου ξεκινάμε από την 11η θέση στο country ranking. Θέλω και ευελπιστώ ότι θα πάμε στη 10άδα, προκειμένου ο πρωταθλητής να βγαίνει απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ, o κυπελλούχος στο Γιουρόπα και γενικά να έχουμε μια δυναμική παρουσία».
Ο Θεοδωρίδης από την πλευρά του, αφού πρώτα αναλύθηκε ότι το νέο φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συγκεντρώνει το εντυπωσιακό ποσοστό αποδοχής 92% από τις ευρωπαϊκές ομάδες, συμβούλευσε: «Θα πρέπει να δείτε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όλοι μαζί ως business partners με θεσμοθετημένη συνεργασία για την καλύτερη διευκόλυνσή σας».
Στη διάρκεια της συνάντησης έγιναν ακόμη:
● Λεπτομερής ανάλυση του τι σημαίνουν οι συντελεστές σε επίπεδο χωρών και ομάδων, τα περίφημα coefficients, και πόσο σημαντικοί είναι ειδικά στο νέο φορμάτ
● Παρουσίαση, προσαρμοσμένη στα ειδικά δεδομένα της ελληνικής βαθμολογίας και των δεδομένων της Ελλάδας
● Ανάλυση των οικονομικών δεδομένων για τις ομάδες μας με τις απαραίτητες προσομοιώσεις εσόδων για κάθε ομάδα ξεχωριστά.
Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (Βερνίκος, Καραπαπάς) αποκάλυψαν μετά το τέλος της συνεδρίασης πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης συμφώνησε στην καλύτερη συνεργασία των ομάδων στην Ευρώπη και παράλληλα «έθεσε και το θέμα των αγωνιστικών χώρων με το γήπεδο της Μπόντο αλλά και σε αυτό που έπαιξε ο Παναθηναϊκός στην Ισλανδία (Βίκινγκουρ) και ότι πρέπει να υπάρχουν διατάξεις που να τα αλλάξουν αυτά, προστατεύοντας όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και την υγεία των παικτών».
Ο μόνος ισχυρός άνδρας ομάδας με φυσική παρουσία ήταν ο Θόδωρος Καρυπίδης του Αρη (μαζί του και ο Παναγιώτης Μπιλίρης), ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από την Αθηνά Μπαλωμένου και τον Τάκη Φύσσα, ο ΠΑΟΚ πλην του Σαββίδη είχε παρούσα τη Μαρία Γκοντσάρεβα, η ΑΕΚ τον Μηνά Λυσάνδρου και την Αγγελικη Αρκάδη, ενώ η Super League εκπροσωπήθηκε από τον Θοδωρή Λάιο.
