Ο απολογισμός από τις πλημμύρες στο Τέξας πλησιάζει πλέον τους 70 νεκρούς και θα αυξηθεί, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση παιδιών που αγνοούνται μετά την καταστροφή.
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από τις κατακλυσμιαίες βροχές στο κέντρο του Τέξας την Παρασκευή, ημέρα της εθνικής γιορτής των ΗΠΑ, που ανέβασαν κατά οκτώ μέτρα την στάθμη των υδάτων του ποταμού Γκουανταλούπε μέσα σε 45 λεπτά. Το νερό έπεσε με ρυθμό 300 μιλιμέτρ/ώρα, που ισοδυναμεί με το ένα τρίτο της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης.
Prayers for the Texas Hill Country! ??? pic.twitter.com/e3laXroKgJ
— richard trevino jr (@richtrevinojr77) July 6, 2025
Μόνο στην κομητεία του Κερ, «έχουμε επιβεβαιώσει 59 θανάτους», 38 ενηλίκων και 21 παιδιών, όπως δήλωσε ο τοπικός σερίφης Λάρι Λέιθα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου προειδοποιώντας ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.
Ανάμεσα στα 750 παιδιά χριστιανικής κατασκήνωσης κοριτσιών, στις όχθες του ποταμού Γκουανταλούπε, ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται πλέον σε 11 παιδιά που αναζητώνται μαζί με έναν ομαδάρχη, έναντι 27 προηγουμένως, όπως διευκρίνισε ο σερίφης, χωρίς να εξηγήσει αν η διαφορά αυτή οφείλεται στην ανεύρεση νεκρών στο μεταξύ.
A devastating flash flood has torn through Texas in the US, killing at least 50 people, including children, and leaving many others missing.
— in pictures https://t.co/Ar5HfoTz3V pic.twitter.com/8N6hoOtF0K
— Al Jazeera English (@AJEnglish) July 6, 2025
«Βρίσκουμε πτώματα σχεδόν παντού», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος των αρχών της πόλης Κέρβιλ.
Στους 59 νεκρούς της κομητείας Κερ προστίθενται εννέα ακόμη θάνατοι σε διπλανές κομητείες.
This video of the Guadalupe was shot in Kerrville, Tx from the Center Bridge. Watch how fast these flood waters were traveling & washing everything in front of it out.
It goes from low & barley flowing to over the top of the bridge in around 35 minutes.
I sped the video up to… pic.twitter.com/NcQe4UAQBa— Clyp Keeper (@DGrayTexas45) July 6, 2025
