Μόλις τη δεύτερη ήττα της στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ υπέστη η Λίβερπουλ, που ηττήθηκε χθες στο «Κρέιβεν Κότατζ» από τη Φούλαμ με 3-2. Κανείς δεν φανταζόταν την εξέλιξη αυτή όταν ο Αλέξις ΜακΑλιστερ άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό. Ομως τα σοβαρά λάθη στην άμυνα των «κόκκινων» επέτρεψαν στους γηπεδούχους να σημειώσουν τρία τέρματα μέσα σε 14 λεπτά, με τους Ράιαν Σεσενιόν (23’), Αλεξ Ιουόμπι (34’) και Ροδρίγο Μουνίς (37’). Στο β’ μέρος η Λίβερπουλ βγήκε στην επίθεση, όμως κατάφερε απλώς να μειώσει με τον Λουίς Ντίας (72’), καθώς ο Μπερντ Λένο κάτω από τα δοκάρια της Φούλαμ έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του.
Είναι εμφανές ότι η Λίβερπουλ των τελευταίων ομάδων δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του περασμένου φθινοπώρου που «πετούσε». Ειδικά ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει να έχει επηρεάσει ψυχολογικά το σύνολο του Αρνε Σλοτ. Καθαρά μαθηματικά, όμως, η χθεσινή –μόλις πρώτη εκτός έδρας– ήττα της Λίβερπουλ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ θα ήταν πιο οδυνηρή αν η Αρσεναλ είχε νικήσει στο «Γκούντισον Παρκ». Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, καθώς η Εβερτον κατάφερε να επιζήσει των πολλών δύσκολων καταστάσεων μέσα στην περιοχή της και να πάρει το Χ (Εντιαγέ 49’ – Τροσάρ 34’). Ο Μίκελ Αρτέτα είχε κάνει εκτεταμένο ροτέισον με το μυαλό στο αυριανό ματς του «Εμιρέιτς» με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Mολονότι έριξε στο ματς αρκετούς βασικούς μετά την ανάπαυλα, το τελικό 1-1 δεν άλλαξε.
Ενα άχρωμο, άοσμο και απογοητευτικό ντέρμπι του Μάντσεστερ έγινε χθες στο ηλιόλουστο «Ολντ Τράφορντ», με το 0-0 να είναι απόλυτα δίκαιο, καθώς αντικατόπτρισε την κατάσταση των δύο ομάδων φέτος. Αμφότερες «ασθενείς», προσπαθούν να ανεβάσουν ρυθμούς αλλά δεν μπορούν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μοναδικό κίνητρο να παραμείνει ανταγωνιστική και να προχωρήσει στο Γιουρόπα Λιγκ, στα προημιτελικά του οποίου αντιμετωπίζει τη Λιόν. Ενώ η Σίτι εποφθαλμιά το Κύπελλο Αγγλίας και μία θέση στο προσεχές Τσάμπιονς Λιγκ, διόλου σίγουρη όμως καθώς η εντυπωσιακή μετά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου Αστον Βίλα έχει πλησιάσει σε απόσταση ενός βαθμού.
Το Σάββατο, στο Μπέρμιγχαμ, κοντράρονταν δύο σερί: οι έξι σερί νίκες της Αστον Βίλα σε όλες τις διοργανώσεις και οι έξι διαδοχικοί αγώνες χωρίς ήττα της Νότιγχαμ. Τελικά επεκτάθηκε το σερί της Βίλα του Ουνάι Εμερι, που επικράτησε με 2-1 χάρη σε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά των Ρότζερς (13’) και Μάλεν (15’). Η Νότιγχαμ μείωσε με τον Ζότα Σίλβα, αλλά μέχρι εκεί… Η Φόρεστ παραμένει πάντως σταθερή στην 3η θέση και βρίσκεται επτά αγωνιστικές μακριά από το όνειρο της επιστροφής στο Τσάμπιονς Λιγκ/Κύπελλο Πρωταθλητριών ύστερα από 44 χρόνια!
Στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, η Σαουθάμπτον υπέστη την 25η ήττα της σε 31 αγωνιστικές (3-1 από την Τότεναμ) και μαθηματικά υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ, καθώς οι «Αγιουι» έγιναν η πρώτη ομάδα που πέφτει από την Πρέμιερ Λιγκ ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές. Μοναδικός στόχος που τους απομένει είναι να μαζέψουν τουλάχιστον δύο βαθμούς ακόμα (τώρα έχουν 10), ώστε να προσπεράσουν τη χειρότερη συγκομιδή στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (από το 1992 δηλαδή), που είχε σημειώσει η Ντέρμπι Κάουντι με 11 βαθμούς το 2007-08.
