Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και λίγες ημέρες έπειτα από τις προγραμματισμένες μεγάλες διαδηλώσεις για το έγκλημα των Τεμπών θα ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που αφορούν σε κομβικά ζητήματα της υπόθεσης.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, ενώ την επόμενη ημέρα θα διεξαχθεί η προ ημερησίας συζήτησης. Και για τα δύο θέματα έχει ασκηθεί ασφυκτική πίεση από την αντιπολίτευση, ενώ το θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο.

Ανάμεσα σε άλλα ο Παύλος Μαρινάκης επέμεινε στη γραμμή απόρριψης της κριτικής ως εργαλειοποίησης, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «καταρρίπτεται η μια θεωρία μετά την άλλη».

Με αφορμή ερώτηση και πάλι για το θέμα των Τεμπών και το μπλόκο που έβαλε το ΑΛΚ και οι ακροδεξιοί σε συζήτηση εντός Ευρωκοινοβουλίου τόνισε «ως προς το θέμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θέλουν να εξάγουν την εργαλειοποίηση και εκτός Ελλάδος. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για ένα τραγικό δυστύχημα υπό δικαστική διερεύνηση. Φαντάζομαι ότι κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι αποφάσεις, απαντήσεις για ένα τραγικό δυστύχημα μπορεί να δώσει μόνο η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο μόνος στόχος αυτών που θέλουν να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η συκοφάντηση της χώρας. Αυτός είναι ο στόχος. Έτσι και δεν έχει καμία βάση, καμία νομική βάση. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείτε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συζητήσει μία δικαστική υπόθεση».

«Όταν σε έναν πολιτικό σύστημα το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με ελάχιστες εξαιρέσεις ευπρέπειας, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν είχε τέτοιο παρελθόν, χρησιμοποιεί τόσο, τόσο βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς σε μια υπόθεση που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το οτιδήποτε, έστω και σε προδικαστικό επίπεδο διαμορφώνεται ένα κλίμα. Όταν μάλιστα αυτή η συζήτηση γίνεται πάνω σε ένα τόσο τραγικό δυστύχημα, σε ένα έδαφος οργής, στενοχώριας, λύπης, ανάγκης για δικαιοσύνη[…] Θεωρώ ότι από τη στιγμή που καταρρίπτεται η μία θεωρία, μετά την άλλη, από τη στιγμή που αρχίζουν οι πολίτες και βλέπουν ποιες είναι οι πραγματικές απαντήσεις, στο τέλος θα μείνει η Δικαιοσύνη και μόνη Δικαιοσύνη να απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα για το τι συνέβη» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης, τέλος, ρωτήθηκε και για  την υπόθεση θανάτου του Βασίλη Καλογήρου για να απαντήσει προσεκτικά: «από εκεί και πέρα όλοι μας είμαστε άνθρωποι και δε θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω κάτι το οποίο ανέφερε ένας άνθρωπος που έμαθε πριν από λίγες ώρες ότι έχασε το παιδί του. Νομίζω ότι εδώ δεν μιλάμε για μια δικαστική λειτουργό, μιλάμε για έναν άνθρωπο, δηλαδή η ιδιότητα πάει λίγο πέρα. Εν πάση περιπτώσει, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω, ούτε να πω κάτι[…]. Και δεν μπορώ να ξέρω και τι ήθελε να πει και τι εννοούσε και το οτιδήποτε. Είναι ανθρώπινο. Νομίζω αυτό και δεν έχει να κάνει με την επαγγελματική ιδιότητα είτε το λειτούργημα εν πάση περιπτώσει της μάνας[…]».