Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τις ημερομηνίες ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων στις Πανελλήνιες 2026 έκανε γνωστές η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε πως «από αύριο ξεκινάμε με τα αγγλικά, τα ειδικά μαθήματα, μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε περιμένουμε γύρω στις 26-29 (σ.σ. Ιουνίου) την ανακοίνωση των βαθμολογιών των παιδιών, με τα τελικά αποτελέσματα τέλος Ιουλίου. Άρα μπορούν και οι οικογένειες να ξέρουν νωρίτερα, γιατί ως κράτος έχουμε καταφέρει πλέον τα τελευταία χρόνια να βγάζουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα, έτσι ώστε οι οικογένειες να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό».

Οι αιχμές κατά Τσίπρα για την κατάργηση των Πανελληνίων

Η υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στον εθνικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την καθιέρωση ενός εναλλακτικού συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ενίσχυση στη φοιτητική μέριμνα, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις της επικαιρότητας.

Παράλληλα, σχολίασε δηκτικά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, λέγοντας ότι «κατά την περίοδο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε τίποτα για την κατάργησή τους. Άρα είτε δεν το εννοούσε τότε, είτε δεν το κατάφερε, ή σίγουρα τώρα πρέπει να μας εξηγήσει τι θα αντιπρότεινε ως προς αυτό».

«Εγώ έχω τοποθετηθεί και δημοσίως, πιστεύω ότι πράγματι πρέπει, όταν βρούμε ένα εξίσου αξιόπιστο σύστημα και μηχανισμό, να πάμε σε εναλλακτικό τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αλλά αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή και πρέπει να σας πω από τον Φεβρουάριο, 100 και πάνω άτομα δουλεύουν σε ειδικές ομάδες εργασίας, για να μας προτείνουν το εθνικό απολυτήριο».