Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο τού σκηνοθέτη Αντώνη Αντύπα ανακοίνωσε η σύντροφός του, συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου. 

Στη συγκινητική της ανάρτηση στο Facebook, ανέφερε τα εξής: «Ο αγαπημένος μου Αντώνης Αντύπας, ο άνθρωπος που 40 χρόνια μου χάρισε την αγάπη του και την απόλυτη αφοσίωση δεν υπάρχει πια. Τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου και θα μείνει για πάντα ο πολύτιμος οδηγός μου. Αντώνη μου σ αγαπώ και θα σε βλέπω πάντα με το γέλιο στο όμορφο σου πρόσωπο».

Ο Αντώνης Αντύπας γεννήθηκε στον Βύρωνα το 1941 και σπούδασε αρχικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, πριν διακόψει τις σπουδές του (το 1963) για τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν.

Αφού συμμετείχε ως ηθοποιός σε παραστάσεις με σκηνοθέτη τον Κουν, το 1974 ίδρυσε μαζί με τον Χρήστο Πολίτη, το Απλό Θέατρο και ακολούθησε ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Φάσμα» – Απλό Θέατρο.

Έχει συνεργαστεί με ηθοποιούς όπως οι Δημήτρης Καταλειφός, Γιάννης Φέρτης, Ράνια Οικονομίδου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρούλα Πατεράκη κ.ά.