Συνεχίζεται ο κυβερνητικός τραγέλαφος με αστείες δικαιολογίες και εξώδικα για το βίντεο με τον εργοδότη που εκφοβίζει εκλογικά εργαζόμενους.
Στην αδιανόητη ομιλία του εργοδότη προς τους εργαζόμενους για τις επικείμενες εκλογές μπροστά στον υπουργό Ανάπτυξης δίνεται γραμμή υπέρ του κυβερνώντος κόμματος γεγονός που έφερε κύμα διαμαρτυριών, αλλά και κινητοποιήσεις εργαζομένων.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος τοποθετήθηκε για το περιστατικό υιοθετώντας πλήρως τη γραμμή του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ήταν μια πλάκα που διορθώθηκε.
Στο μεταξύ ο Άδωνις Γεωργιάδης, που δεν φέρει ευθύνη για όσα αδιανόητα ανέφερε on camera ο CEO της ασφαλιστικής εταιρείας, προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί σε δηλώσεις του κατηγόρησε τον υπουργό για απευθείας αναθέσεις στον συγκεκριμένο επιχειρηματία.
Μιλώντας στον ρ/σ Status 107,7, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Ετοιμάζω εξώδικο στον κ. Τσίπρα για να το στείλω αν προλάβω σήμερα, σκοπός μου είναι να το στείλω σήμερα ή αύριο, γιατί εξακολουθεί να λέει, τό ‘πε χθες και σε μια ομιλία, τό ‘πε και προχθές στο Mega, ότι ο λόγος λέει που τα είπε αυτά αυτός ο ιδιοκτήτης, είναι ότι του έχω δώσει εγώ πολλές απευθείας αναθέσεις. Δεν έχω δώσει καμία, ούτε απευθείας ανάθεση, ούτε οποιουδήποτε δουλειές, σε αυτήν την επιχείρηση και σε αυτόν τον κύριο τον οποίο γνώρισα πρώτη φορά προχθές που με κάλεσε στην εταιρία του. Κατά συνέπεια, όσα λέει ο κ. Τσίπρας, είναι άκρως συκοφαντικά. Αν το συνεχίσει δηλαδή, θα του ζητήσω αποζημίωση».
Ο Αδ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι επρόκειτο για μία εκδήλωση όπως τόσες άλλες που πάνε προεκλογικά οι υποψήφιοι σε καθημερινή βάση, και μάλιστα, σημείωσε για το επίμαχο περιστατικό ότι:
« Εγώ ο ίδιος αντέδρασα αμέσως, δεν περίμενα τον κ. Τσίπρα. Αυτό που με ενοχλεί είναι που το συνδέει με δήθεν απευθείας αναθέσεις που του έχω δώσει εγώ. Αυτό είναι συκοφαντία. Είναι ψέμα, είναι συκοφαντία, και θα τα πούμε στα δικαστήρια».
Ανατρέχοντας κανείς στη χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Δραπετσώνα διαπιστώνει πως δεν έκανε ονομαστική αναφορά στον Άδωνη Γεωργιάδη παρά μόνο είπε: «Για να μην ξαναδούμε ποτέ αυτές τις εικόνες της ντροπής που είδαμε σε ένα video που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο λίγες μέρες πριν την εργατική Πρωτομαγιά, το αφεντικό να τρομοκρατεί και να απειλεί με απόλυση τους υπαλλήλους του, τους εργαζόμενούς του, αν δεν ψηφίσουν αυτόν που του δίνει απευθείας αναθέσεις (…)».
Για να μην ξαναδούμε ποτέ αυτές τις εικόνες της ντροπής με το αφεντικό να τρομοκρατεί και να απειλεί με απόλυση τους υπαλλήλους του αν δεν ψηφίσουν αυτόν που του δίνει απευθείας Αναθέσεις.
Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις, τη φωνή και την ψήφο… pic.twitter.com/RiVh5STvao— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) May 1, 2023
«Ο κ. Γεωργιάδης ας απαντήσει ποιος έδωσε 20 απευθείας αναθέσεις»
«Οι εκβιασμοί και οι απειλές για το τι θα ψηφίσουν οι εργαζόμενοι σε μία εταιρία, δεν είναι αστείο. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και γίνεται σοβαρότερη όταν συμβαίνει παρουσία ενός υπουργού.
Ο κ. Γεωργιάδης αισθάνεται θιγμένος που δεν καταλάβαμε το ”αστείο” του και απειλεί με εξώδικα ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα. Τα περιμένουμε. Ας επισυνάψει όμως σ’ αυτά και τις απαντήσεις για το πως ο συγκεκριμένος εργοδότης έχει εξασφαλίσει συνολικά 29 συμβάσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εκ των οποίων οι 20 είναι απευθείας αναθέσεις. Ποιος τον βοήθησε να τα βρει τόσο βολικά;» σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πόπη Τσαπανίδου.
► Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Μαϊου, στα γραφεία της εταιρείας με βασικό σύνθημα: «οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται».
