Στην ιστορία της η Σεβίλη έχει παίξει σε έξι τελικούς. Εχει ισάριθμες νίκες, όλες στο πλαίσιο του UEFA Europa League. Αντίστοιχα στη δική του καριέρα ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει συμμετάσχει σε πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς και έχει θριαμβεύσει σε όλους!
Στις 31 Μαΐου στη Βουδαπέστη κάποιος θα χάσει για πρώτη φορά. Είτε οι Ανδαλουσιάνοι είτε η Ρόμα του Μουρίνιο, διότι πολύ απλά δεν γίνεται να μοιραστεί στη μέση το τρόπαιο του φετινού Europa.
Στην Ισπανία η Γιουβέντους πνίγηκε από την κόκκινη λαοθάλασσα των 40 χιλιάδων οπαδών της Σεβίλης που φόρεσαν ασορτί μπλουζάκια και ώθησαν την ομάδα τους σε μια μεγάλη νίκη-πρόκριση. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του ματς με τον Βλάχοβιτς στο 65’, ο οποίος σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να επιτίθενται όπως έκαναν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 71’ ισοφάρισαν με εξαιρετικό μακρινό σουτ του Σούσο και έστειλαν τον αγώνα στην παράταση. Εκεί μια κεφαλιά του Λαμέλα στο 95’ έκρινε το ζευγάρι. Η Γιούβε πάλεψε στο τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε την αποβολή του Ακούνια, που θα χάσει τον τελικό.
Η Ρόμα προκρίθηκε με τον κλασικό τρόπο του Ζοσέ Μουρίνιο: πούλμαν κι άγιος ο Θεός! Οι Ιταλοί έπαιξαν άμυνα πέραν κάθε πρόβλεψης, αλλά τη δουλειά τους την έκαναν. Εχοντας το 1-0 του «Ολίμπικο», χθες απέσπασαν το 0-0 στο Λεβερκούζεν και μετά την περσινή κατάκτηση του Κόνφερενς φέτος στοχεύουν ψηλότερα. Οι Γερμανοί είχαν 21 τελικές προσπάθειες (ανάμεσά τους και ένα δοκάρι του Ντιαμπί), ενώ οι «τζαλορόσι» μόλις μία… Το αντιαισθητικό ποδόσφαιρο της ομάδας του Μουρίνιο χτύπησε… κόκκινο στα τελευταία λεπτά του ματς, καθώς οι παίκτες του απλώς έδιωχναν την μπάλα από την περιοχή τους, χωρίς να σημαδεύουν συμπαίκτη. Την έδιναν στον αντίπαλο και περίμεναν στην άμυνα, μην παραλείποντας να πέφτουν κάτω προφασιζόμενοι κράμπες.
