Να αξιοποιήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πραγματοποίησή του, έπειτα από ένα «διάλειμμα» δύο χρόνων εξαιτίας του κορονοϊού, και να στείλει ένα ουσιαστικό μήνυμα στην πράξη μαζί με το οικονομικά ισχυρό κοινό του στοχεύει ο ξακουστός «Χορός της Κρατικής Οπερας της Βιέννης», που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου του 2023. Ενα «εξαιρετικό κοινωνικό γεγονός» με προεκτάσεις πολύ πέρα από την Αυστρία, που συγκεντρώνει κάθε χρονιά στο κτίριο ενός από τα πλέον διάσημα λυρικά θέατρα στον κόσμο έως και 7.300 ανθρώπους.
Εχοντας στόχο της την αλληλεγγύη με εκείνους οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν το «προνόμιο μιας πολυτελούς βραδιάς χορού», καθώς πολλοί άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με άγνωστα μέχρι τώρα προβλήματα στην αντιμετώπιση βασικών καθημερινών αναγκών αυτόν τον χειμώνα, η εκστρατεία βοήθειας «Η Αυστρία βοηθά την Αυστρία», που συνιστά πρωτοβουλία και μέρος του χορού, υποστηρίζεται από τις μεγαλύτερες αυστριακές φιλανθρωπικές οργανώσεις και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ετσι, εκτός από τις δωρεές των οικονομικά εύρωστων επισκεπτών του χορού, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τη Βιέννη και για την Αυστρία, υπάρχουν, για παράδειγμα, προσαυξήσεις στη γαστρονομική κατανάλωση της βραδιάς διοργάνωσής του και στα εισιτήρια εισόδου που τώρα κοστίζουν 350 ευρώ αντί για 315 ευρώ το 2020, με την προσαύξηση των 35 ευρώ να πηγαίνει εξ ολοκλήρου απευθείας στην εκστρατεία «Η Αυστρία βοηθά την Αυστρία».
Οι προπωλήσεις ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου και εάν ο χορός -ο οποίος, για κάποιους επικριτές του, σε τέτοιες εποχές συνιστά μάλλον ένα «αναχρονιστικό γεγονός»- δεν μπορέσει να πραγματοποιηθεί, για τρίτη χρονιά για λόγους πανδημίας, το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί πλήρως, ενώ όλες οι άλλες διαδικασίες και λεπτομέρειες της 65ης διοργάνωσής του θα ανακοινωθούν στη συνέντευξη Τύπου στις αρχές του ερχόμενου Ιανουαρίου.
Ο χορός στο μοναδικού κάλλους κτίριο της Κρατικής Οπερας της Βιέννης, που οι ρίζες του ανάγονται στο 1877, αποτελεί το επιστέγασμα κάθε αποκριάτικης περιόδου, ενώ έχει ανακηρυχθεί από διεθνή ΜΜΕ «η καλύτερη χοροεσπερίδα σε παγκόσμιο επίπεδο». Να σημειωθεί ότι οι χοροεσπερίδες που διοργανώνονται στα δεκάδες φημισμένα, ιστορικά βιεννέζικα ανάκτορα και μέγαρα ξεπερνούν κάθε χρόνο τις 450, συγκεντρώνοντας πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες και αποφέροντας στη βιεννέζικη οικονομία σχεδόν 140 εκατομμύρια ευρώ, σε έμμεσα ή άμεσα έσοδα.
