Με δύο τραυματίες επέστρεψε από το Βελιγράδι η εθνική ομάδα. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο, και ο Κώστας Σλούκας (επίσης γόνατο), που αισθάνθηκε ενοχλήσεις, υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία για να εκτιμηθεί με ακρίβεια η κατάστασή τους, τόσο εν όψει του αυριανού (20.00, NS) αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Βέλγιο (ΟΑΚΑ) όσο κυρίως στον δρόμο για το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ.
Αντίθετα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που ταλαιπωρήθηκε από μυϊκό τραυματισμό και έμεινε έξω για μία εβδομάδα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μπορεί και να προλάβει να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο εκτός από επίσημο έχει και χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε εν όψει της μεγάλης διοργάνωσης που για τη «γαλανόλευκη» ξεκινάει την Παρασκευή στον όμιλο του Μιλάνου με πρώτο αντίπαλο την Κροατία.
Παράλληλα, τα μηνύματα που στέλνουν οι Σέρβοι για τον τραυματισμό του Βασίλιε Μίτσιτς είναι αισιόδοξα, αφού ακόμη και ο ίδιος δεν έδειξε να ανησυχεί για τη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ, αλλά είναι δύσκολο να παίξει αύριο στο καθοριστικό παιχνίδι με την Τουρκία στην Πόλη, στη μάχη των Σέρβων να προλάβουν την 3η θέση που οδηγεί στα τελικά του Παγκοσμίου, αν συμφωνήσουμε ότι η Λετονία και η Ελλάδα έχουν την πρόκριση στην τσέπη.
Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση της Εθνικής και ο τρόπος που πάλεψε για τη νίκη μέσα στο «Stark Arena» και χωρίς τους Παπαγιάννη, Παπαπέτρου ήταν ένα θετικό μήνυμα για τον χαρακτήρα της ομάδας και τις προοπτικές της. Κι όλα αυτά χωρίς να παίξει καλά, αν εξαιρέσουμε τον διαστημικό Γιάννη Αντετοκούνμπο που σκόραρε 40 πόντους (ατομικό ρεκόρ με το εθνόσημο) και ύστερα από 33 χρόνια έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Γκάλη που έγραψε σαραντάρα.
Τέλος, όλα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Αγραβάνης βρήκε ομάδα, αφού ετοιμάζεται να μετακομίσει στην ιταλική Ρέτζιο Εμίλια.
