«Νέο Παντείχι, νέα ζωή…», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Παντειχίου – Καλοχωρίου, στις 16 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., από το σύλλογο απανταχού Παντειχιανών «Άγιος Γεώργιος».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τραγούδια από τη Μικρά Ασία, με τη χορωδία «Γέφυρες» της παραδοσιακής μουσικής σχολής, με διεύθυνση του Λευτέρη Πνευματικού, ενώ παίρνει μέρος και ο χορευτικός όμιλος του συλλόγου.
Σημειώνεται, ότι το Παντείχι κτίστηκε από τους εκατοντάδες πρόσφυγες του Παντειχίου – Χαλκηδόνας, της Κωνσταντινούπολης, το 1924.
Ιστορικός πρόεδρος και διαμορφωτής της αρχιτεκτονικής προσωπικότητας του Παντειχίου – Καλοχωρίου, ήταν ο Θωμάς Χαρίσης. Σημειώνεται, ότι η πόλη διαθέτει μουσικό γυμνάσιο και λύκειο.
Εικαστική έκθεση: Από την Κύζικο στη Ν. Αρτάκη
Ακόμη, με τη συμμετοχή έντεκα εικαστικών γυναικών καλλιτεχνών των: Χρύσας Αυλωνίτου, Ελένης Καρλατήρα, Μαρίας Λάμπρου, Παναγιώτας Μπαρσάκη, Μαρίας Ντάρλα, Ελένης Ρακαντά, Βιβής Σκλιά, Κατερίνας Σταμπολιάδη, Μαρίας Σφηνιαδάκη, Χαράς Τσίμπου και Καλλισθένης Χιώτη, πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, η έκθεση του εργαστηρίου τέχνης της Χαλκίδας με τίτλο «Από την Κύζικο στην Αρτάκη», στην αίθουσα «Αριστοτέλης» της Χαλκίδας, σε επιμέλεια του Γιάννη Ζιώγα.

Πότε: 12 έως 22 Σεπτεμβρίου
Πού: Αίθουσα «Αριστοτέλης», Χαλκίδα
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 7.30 μ.μ. έως 10.00 μ.μ.
