Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Περίπου 200 άτομα, γυναίκες, άντρες και παιδιά στη χθεσινή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, κρατώντας κεράκια, στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν φέτος, διεκδικώντας δικαιοσύνη, πρόληψη και ισότητα, ύστερα από κάλεσμα 18 φεμινιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Συλλογικότητες καλούν σε νέα κινητοποίηση ενάντια στην έμφυλη βία τη Δευτέρα στην Αθήνα με πορεία στη 1 μ.μ. με αφετηρία το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο.

Αντιεξουσιαστικές ομάδες θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη συγκέντρωση το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 5 μ.μ., στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης. 

Στη χώρα μας μία οικογένεια ντύνεται στα μαύρα κάθε τόσο για μια γυναίκα που δολοφονήθηκε από έναν άντρα, μόνο γιατί ήταν γυναίκα και τόλμησε να πει «όχι».

Επίσημα 18 γυναικοκτονίες έγιναν φέτος στην Ελλάδα. Τουλάχιστον 39 τελέστηκαν το 2019 και το 2020.