ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η παρέα των «Βικτωριανών» συνεχίζει τη δραστηριότητά της, μετακομίζοντας αυτή τη φορά στο γνωστό μπαρ «Matchpoint» της οδού Αινιάνος (τηλ.  21 0825 0898) όπου αύριο (11/12) στις 15.00 θα παρουσιαστεί το μονόπρακτο έργο της Αννας Δαμιανίδη «Ενα δώρο».

Δύο γυναίκες, οι ηρωίδες: μάνα και κόρη. Και αφορμή για την εξέλιξη της θεατρικής αφήγησης, ένα δώρο που η μητέρα απαιτεί από την κόρη της.

Οι δυο τους θα διαφωνήσουν, θα μνημονεύσουν στιγμές της ζωής τους, θα τραγουδήσουν, θα κριτικάρει η μία την άλλη, θ’ αγαπηθούν, θα τσακωθούν. Ο,τι κάνουν συνήθως δηλαδή οι μάνες και οι κόρες.

Στο έργο της Αννας Δαμιανίδη, η σχέση μάνας και κόρης γίνεται πεδίο ανταγωνισμών, διαψεύσεων, προσδοκιών και απαιτήσεων. Και οι ρόλοι αντιστρέφονται σε ένα παιχνίδι όπου η μητέρα γίνεται κόρη και η κόρη μητέρα. Η δύναμη της ανάγκης κάνει αυτές τις δυο γυναίκες, που θα έπρεπε να γνωρίζουν η μία τον ψυχισμό της άλλης, να μοιάζουν ξένες μεταξύ τους. Κι αυτό γίνεται αντιληπτό ακόμα και μέσα από διαλόγους που μπορεί απλά να επαναλαμβάνουν την καθημερινότητά τους.

Το έργο παρουσιάζεται ως «θέατρο στο τραπέζι», που σημαίνει ότι οι θεατές θα συμμετέχουν σαν να παρακολουθούν πρόβα λίγο πριν από το ανέβασμα στη σκηνή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Την ιδέα και τη σκηνική επιμέλεια έχει η Αθηνά Κεφαλά. Τους δύο ρόλους ερμηνεύουν οι Ελένη Τζώρτζη και Μαριάνθη Κυρίου, ενώ ο Κώστας Καλδάρας έχει γράψει ειδικά για την παράσταση ένα πρωτότυπο τραγούδι. Στο πιάνο, ο Ντίνος Ψυχογιός.