Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με παραγγελία του ζητά από τους εισαγγελείς Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης τη διερεύνηση και άλλων αδικημάτων, κυρίως εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, για ό,τι συνέβη στις δυο πόλεις με τα πρόσφατα περιστατικά ακροδεξιάς και ναζιστικής βίας.
Ο κ. Πλιώτας σαφώς ζητάει να μη σταματήσει η έρευνα για τα αδικήματα που διέπραξαν οι συγκεκριμένες ομάδες, αλλά να διερευνηθεί το αν υπάρχουν οργανωμένες ακροδεξιές εγκληματικές ομάδες με στόχο τις δολοφονικές επιθέσεις κατά ανθρώπων και άλλα βαριά εγκλήματα.
Η εντολή αναφέρει: «Διαβιβάζουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς και δημοσιευθείσα στον ηλεκτρονικό Τύπο ανακοίνωση-καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη και παρακαλούμε στα πλαίσια της από το άρθρο 32 ΚΠΔ λειτουργικής σας αρμοδιότητας να αξιολογήσετε τα καταγγελλόμενα με αφορμή και αναφορά και στα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πρόσφατα στις Περιφέρειές σας και να ενεργήσετε κατά την κρίση σας. Το γεγονός ότι επελήφθησαν ήδη, εγκαίρως, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών και άσκησαν ποινικές διώξεις για περιστατικά θεμελιωτικά πλημμεληματικού χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων δεν σημαίνει ότι δεν καταλείπεται έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς τον σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».
Μπορεί να μην ιδρώνει προς το παρόν το αυτί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που σκόπιμα αποδίδει το θέμα των πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεων σε «αντιπαρατιθέμενες ομάδες ατόμων», μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας να παραμένει απαθής, όμως φαίνεται ότι κάτι κινείται τουλάχιστον στη Δικαιοσύνη.
● Στο μεταξύ μαθαίνουμε ότι ο Κασιδιάρης και οι άλλοι χρυσαυγίτες που παραμένουν στον Δομοκό έχουν ειδικά εργασιακά προνόμια (δηλαδή ευεργετικούς υπολογισμούς ποινών λόγω εργασίας) με το «καλημέρα»! Ήδη τρεις από αυτούς έχουν σύμφωνα με επιθυμία τους μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.
